Exclusief voor abonnees

Onze chef wielrennen: "Evenepoel is meer Ronaldo dan Schotte. Niet zoals Van Aert uit klei en modder opgetrokken”

Wout van Aert en Remco Evenepoel na het BK tijdrijden vorig seizoen. Van Aert won er, Evenepoel werd derde.
PhotoNews Wout van Aert en Remco Evenepoel na het BK tijdrijden vorig seizoen. Van Aert won er, Evenepoel werd derde.
Wat een heerlijk Belgisch koersweekend hebben we achter de rug, zo vond ook onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. Hij zag een Evenepoel die kwam, zag en won “met een vanzelfsprekendheid die stilaan een beetje ongemakkelijk voelt.” En een even denderende Van Aert. “Het gevaar lag overal, maar Wout sloeg er geen acht op. Winnen zou hij.” Twee toppers, die ook een beetje verschillen van elkaar. “Evenepoel is meer Ronaldo dan Schotte. Niet zoals Van Aert uit klei en modder opgetrokken.” 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Walter De Vuyst

  Van Aert vergelijken met Schotte is appelen met peren vergelijken , Schotte was een echte tiran voor zijn ploegmaats die nooit iets goed konden doen , zelfs later als ploegleider kon hij niet omgaan met zijn renners .Wout Van Aert voelt zich niet alleen in zijn sas als hij vol voor de zege gaat maar ook een dienende rol doet hij zonder verpinken. Hetzelfde geldt voor Remco Evenpoel .

 • Jörg Van de Velde

  Wouter.. top, remco....voetjes o.d. grond houden!

 • Jan Gommers

  Van Aert uit klei en modder opgetrokken ??? Wat een uitspraak over de meest stijlvolle renner van het moment !!! Een streling voor het oog, zoals indertijd Roger De Vlaeminck.

 • Yves Pinoy

  De fond van Van Avermaet is gelegd bij het veldrijden, net zoals Roger De Vlaeminck altijd zegt: renners moeten terug het veld in tijdens de wintermaanden. Net zoals in zijn tijd, zelfs Eddy Merckx heeft er gereden. Remco is een heel ander type van renner en daarom denk ik dat we hem niet in het veldrijden zullen zie meedoen als voorbereidingen op de voorjaarsklassiekers.

 • Franky Verslyppe

  Belgie mag trots zijn op onze talenten . Hopelijk volgt er ook talent bij de vrouwen daar nog veel werk he