Onlangs vroeg hij zich af waarom Evenepoel niet nóg beter zou worden dan hem, nu zegt Merckx: “Met Remco is niets onmogelijk”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Nu al wordt Remco Evenepoel (20) de nieuwe Eddy Merckx genoemd. Voor Merckx (74) gaat die vlieger op. Meer zelfs: op de recentste Kristallen Fiets, vroeg het Belgische wielericoon bij uitstek zich zelfs af of Evenepoel niet nóg beter zou worden. Dit seizoen doet Remco alvast meer dan bevestigen. Na de eindzege in San Juan zit hij ook in de Algarve alweer in de pole. Merckx ziet niet in waarom hij die niet zou winnen, net zoals hij Evenepoel ook ziet schitteren in de zijn eerste grote ronde straks, de Giro. “Waar liggen zijn grenzen? Dat weten we nog niet. Hij is alvast in alles bekwaam. En met Remco is niets onmogelijk.”

LEES OOK. Eddy Merckx waagt zich aan straffe uitspraak: “Waarom zou Evenepoel niet béter worden dan Merckx?” (+)

BEKIJK OOK. HLN en VTM pakken uit met een exclusieve docureeks over wielerfenomeen Remco Evenepoel (20). In ‘Ik ben Remco’ krijgt de digitale HLN-abonnee elke maand een unieke blik achter de schermen. Zijn voorbereidingen, koersen, de steun van zijn familie en de obstakels die hij op zijn succespad treft: alles komt aan bod. Met de Giro en Olympische Spelen als climaxen.

VTM NIEUWS
rv VTM NIEUWS4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • robert dumortier

  Welke stomme vraag en gezegden zullen jullie nog stellen? Dat kan je niet meer vergelijken met elkaar voor eerst er word heel anders gekoerst ieder renner krijgt nu de kans te koersen in zijn specialiteit ze zijn nu medisch beter begeleid en hebben nu meer een piek dat ze klaar moeten zijn en met hoeveel kop mannen rijden ze nu. dus in de vergelijking geen aanknoop punten meer en stop daar nu mee!

 • Lucien Mertens

  Sympathiek van Eddy, maar dan wachten Remco in elk geval nog heel veel werk, en niet alleen in het wegrennen.

 • Leo De Vlaming

  Waarom wordt er zoveel geschreven over de 'wat als' en niet over de feiten. Met al die 'wat als'en zou België al 10 keer het Eurovisie Songfestival gewonnen hebben. In werkelijkheid maar één keer en dan nog met een kind.

 • Gino Denil

  Om de 50 jaar krijg je iemand die nog beter wordt dan het vorige grootste idool. Nu is dat moment misschien aangebroken.