Ongezien: profwielrenner faket valpartij, maar Noorse televisie filmt het hele gebeuren...

rv
Een schwalbe in het wielrennen? Het kan. In de eerste etappe van de Ronde van Noorwegen leek de Pool Pawel Bernas van CCC betrokken bij een valpartij, maar dat was helemaal niet het geval. Geweldige beelden.

Het voorval dateert van afgelopen woensdag. Bernas kleurde de vlucht van de dag, maar zat in de slotfase door zijn krachten heen. De 27-jarige Pool riskeerde vervolgens te lossen, tot hij z’n kans rook. Een stevige crash op minder dan drie kilometer van de streep, waarna Bernas een valpartij fakete. Op die manier kon de renner van CCC in dezelfde tijd geplaatst worden als het peloton. Helaas voor de ongelukkige Pool filmde de Noorse televisie het hele gebeuren.

"Ik bied mijn excuses aan voor wat er gebeurd is. Het ziet er echt belachelijk uit", aldus Bernas. "Ik kon niet meer helder nadenken. Mijn hartslag zat boven de 190 slagen per minuut, maar dat is geen excuus. Ik panikeerde en had schrik om tijd te verliezen."
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willem Pots

  haha, mooi te kijk gezet. Fair play is tegenwoordig ver te zoeken in de profsport. Voor mij is zo iemand in één klap geen scheet meer waard. Dan kijk ik liever naar een amateur-fietsertje die écht zijn best doet.

 • Moreno Tecchio

  Wat is hier mis mee , hij zal te moe geweest zijn ! Niks dramatisch

 • Ricardo Paulssen

  Dirk, denk je dat Robben de enige is die dit wel eens doet? Achja natuurlijk...Robben is een hollander, vandaar....

 • Philippe Vander Haeghen

  Hij was wel topfavoriet om de ronde te winnen :)

 • Guido Verhoeven

  Laat alle voetballers hier eens naar kijken dan zullen ze mss ook stoppen met hun kinderlijk gedrag op 'de plein'! Wel enig verschil: deze doet maar een halve draai - ne voetballer draait 3-4 keer om zijn as en blijft voor dood liggen!