Exclusief voor abonnees

Onderzoek toont aan: “Wie intensief fietst, leeft 5 jaar langer”

Kris Van der Mieren (bondsarts Belgian Cycling) bekeek talloze studies en vond bewijs

Van der Poel wint de Amstel Gold Race en ging daarvoor erg diep. Mogelijk levert hem dat op het einde van de rit nog een bonus van enkele extra levensjaren op.
GMAX AGENCY Van der Poel wint de Amstel Gold Race en ging daarvoor erg diep. Mogelijk levert hem dat op het einde van de rit nog een bonus van enkele extra levensjaren op.
Wielrenners die zich de pleuris uit het lijf trainen, hebben een betere levensverwachting dan wie niet fietst of aan sport doet. “Onderzoek toont aan dat fietsers die zwaar trainen gemiddeld vijf jaar langer leven”, zegt Kris Van der Mieren. De bondsarts bij Belgian Cycling legde alle studies rond het onderwerp naast elkaar om tot deze verrassende conclusie te komen.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jens Vranckx

  en de paashaas is ook echt zeker... niemand die het echt kan zeggen. Iedere persoon is anders. En we hebben vooral geen 'wielerterroristen' nodig op de weg, het is zelfs te veel om op het fietspad te rijden of een volgwagen in te schakelen als ze in groep rijden. Als ze per se op de weg willen fietsen, laat ze dan op een F1 parcours rondjes rijden ofzo, want anders verstoor je het verkeer dat op gewone dagen al chaotisch is. Je zet toch ook geen voetbalwedstrijd op een drukke weg?

 • Jos Van nuffelen

  @ Freddy van Puymbrouck, is juist wat je vertelt maar als iemand een hartfalen heeft wanneer hij thuis in de zetel zit komt dat niet in de media, gebeurt het daarentegen als hij aan het fietsen is dan haalt het vast en zeker de krant.

 • kris Bellemans

  Sporten is gezond maar bij topsport belast je uw hart te veel en dus ongezond op termijn.

 • maudy van leeuwen

  Misschien. Hangt er vanaf van wat je sterft. Maar zoals met alle sport en fitness, je leeft hopelijk 5 jaar langer maar je hebt 5 jaar van je leven er voor op de fiest moeten doorbrengen. In feite ruil je je beste jaren in voor extra jaren op het toch sowieso minder florisante einde. Ik zou zeggen: doe wat je graag doet.

 • Moreno Tecchio

  Het maakt echt niks uit hoe of wat zede mensen maar kunnen wijs maken als het maar in de media komt ! Iedereen weet dat als je een gezonde levensstijl hebt en daar hoort sporten bij eventueel langer zult leven maar niemand op deze planeet kan u deze zekerheid geven NIEMAND