Ondanks pakje friet: Egan Bernal wint na-Tourcriterium in Roeselare

BELGA
Egan Bernal (Team Ineos) heeft vanavond de tiende editie van het na-Tourcriterium in Roeselare gewonnen. De gele trui haalde het licht afgescheiden voor Thomas De Gendt en Dylan Teuns.

Het was publiekslieveling Yves Lampaert die het opwarmertje, een individuele tijdrit over één ronde, voor zijn rekening nam. Jordi Warlop werd daarin tweede voor Jelle Wallays.

Daarna ging het eigenlijke criterium van start en meteen trok Yves Lampaert het pak op een lint. Maar het was wachten tot David Boucher op zowat tien ronden van het einde ging aanvallen. Lampaert, Bernal en De Gendt trokken in de tegenaanval, zodat we snel een kopgroep kregen met vier renners. Dylan Teuns en Laurens De Plus repten zich op hun beurt naar de leiders waarin Boucher was weggevallen wegens bandbreuk. Het tempo bleef verschroeiend hoog liggen, maar dat deerde Bernal, De Gendt en Teuns niet om opnieuw te gaan versnellen. De Colombiaanse eindlaureaat van de Tour zette nog voor het ingaan van de slotronde een solo op en hij zou die netjes afronden. Dit tot zeer grote vreugde van een fiks legioen Colombiaanse supporters dat afgezakt was naar Roeselare.

“Mijn tweede Belgisch criterium zit erop. Misschien had ik net voor de aanvang toch geen pakje friet moeten eten, want dat lag wel wat zwaar op de maag toen het gashendel helemaal open ging”, lachte Bernal. “Ik trek binnenkort huiswaarts en ga daar verder genieten van mijn eindzege in de Tour. Ik verwacht in mijn thuisland ook nog wel een stevig feestje.”

BELGA

Uitslag van het na-Tourcriterium in Roeselare (32 deelnemers):

1. Egan Bernal (Col/Team Ineos) de 100 km in 2u26:00

2. Thomas De Gendt op 0:05

3. Dylan Teuns

4. Laurens De Plus 0:37; 5. Yves Lampaert; 6. Jens Debusschere 1:12; 7. Jonathan Castroviejo (Spa); 8. Xandro Meurisse; 9. Aimé De Gendt; 10. Christophe Noppe 1:33; 11. Jordi Warlop; 12. Laurens De Vreese; 13. David Boucher; 14. Aaron Verwilst; 15. Arjen Livyns; 16. Louis Blouwe ; 17. Jonas Castrique; 18. Dieter Bouvry; 19. Preben Van Hecke; 20. Tiebo Devoogdt; 21. Alexander Maes; 22. Tim Declercq; 23. Pieter Develtere; 24. Wannes Geldhof; 25. Milan Hanne; 26. Ruben De Marez; 27. Jochen Deweer; 28. Tristan Bruyneel; 29. Lennert Cappan; 30. Jelle Wallays; 31. Ward Lapiere; 32. Niels Pauwels. 

BELGA
BELGA
BELGA6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gerard wauters

  Een kampioen in het tijdrijden mag zijn trui niet aandoen tijdens een gewone koers, een kampioen veldrijden mag zijn trui niet aandoen tijdens een andere koers. Waarom mag de gele trui dan wel gedragen worden buiten de tour. Voor mij geen probleem, al rijdt hij het hele jaar zo rond. Maar het is gewoon een vraag.

 • Gino Denil

  Dat is het geheim om op Vlaamse bodem te winnen. Leert snel bij. Zal een grote worden.

 • René Schoeters

  Volgend jaar Roeselare als aankomstplaats opnemen in de Tour!

 • Filip Desmedt

  Frietjes van de frituur .... Laat het maar smaken , je hebt het verdiend !! En , je hebt er toch een frikandel bij genomen he , of een potje Zeeuwse mosseltjes in het zuur .

 • Henri Levich

  Rechtzetting van gister en de 100.000 euro extra zijn binnen.