Ga naar de mobiele website
^ Top

Onbekende Rus wint openingsrit in Ronde van Castilië

De Rus eerder dit jaar
Getty Images De Rus eerder dit jaar
De openingsrit van de Spaanse Ronde van Castilië en Leon (2.1) viel ten prooi aan een Rus: de nobele onbekende Alexander Evtushenko reed in de finale weg uit een vroege vlucht.

Aan het eind van de openingsrit van 168 kilometer tussen Aguilar de Campoo en Santibanez de la Pena reed Alexander Evtushenko (Lokosphinx) weg uit een groep van vijftien vluchters, die net uit de greep kon blijven van het peloton. Evtushenko, die twee jaar voor Gazprom-Rusvelo reed en in 2014 brons pakte op het EK tijdrijden voor beloften, hield zeven seconden voorsprong over op zijn vluchtgezellen.

De Portugezen Daniel Mestre (Efapel) en Rafael Reis (Caja Rural) spurtten naar plaatsen twee en drie en kijken in het klassement tegen een achterstand van respectievelijk negen en veertien seconden aan op Evtushenko, die uiteraard de eerste leider is. Ook de Colombiaan Dayer Quintana (Movistar), de jongere broer van Nairo, maakte deel uit van de vlucht: hij werd vijfde.

Er staan nog twee ritten op het programma in Castilië en Leon. Zaterdag finisht de koninginnenetappe van 166 kilometer bovenop Alto de la Camperona. Er stonden geen Belgen aan de start van de rittenwedstrijd.

De uitslag van en stand na de eerste etappe van de Ronde van Castilië en Leon (2.1), vandaag verreden over 168 kilometer tussen Aguilar de Campoo en Santibanez de la Pena:

Uitslag

1. Alexander Evtushenko (Rus/Lokosphinx) in 3u58:35 

2. Daniel Mestre (Por) op 0:07 

3. Rafael Reis (Por) 

4. Jonathan Hivert (Fra); 5. Dayer Quintana (Col); 6. Oscar Rodriguez (Spa); 7. Daniel Andres Rozo (Col); 8. Joao Rodrigues (Por); 9. Mattia Cattaneo (Ita); 10. Cesar Nicolas Paredes (Col) 

Stand

1. Alexander Evtushenko (Rus/Lokosphinx) in 3u58:24 

2. Daniel Mestre (Por) op 0:09 

3. Rafael Reis (Por) 0:14

4. Jonathan Hivert (Fra) 0:15; 5. Dayer Quintana (Col) 0:16; 6. Joao Rodrigues (Por); 7. Mattia Cattaneo (Ita) 0:17; 8. Oscar Rodriguez (Spa) 0:18; 9. Daniel Andres Rozo (Col); 10. Cesar Nicolas Paredes (Col) 

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug