Officieel: Marcel Kittel twee jaar bij Etixx-Quick.Step

BELGA
Het is nu officieel: Marcel Kittel rijdt de volgende twee seizoenen voor Etixx-Quick.Step. Dat meldt het team van Patrick Lefevere in een persbericht. De Duitse spurter komt over van Giant-Alpecin. Kittel won in zijn carrière tot dusver ondermeer acht etappes in de Tour en twee in de Giro. Hij triomfeerde ook drie keer in de Scheldeprijs.

Etixx-Quick.Step heeft de Duitse spurter Marcel Kittel officieel beet. De samenwerking tussen beide partijen hing al een tijdje in de lucht. De 27-jarige Kittel had vrijdag zelf al laten weten dat hij - in onderling overleg - een einde gemaakt had aan zijn contract bij Giant-Alpecin. De spurter had bij de Duitse formatie nog een verbintenis tot en met 2016, maar er zat al een tijdje een haar in de boter tussen beide partijen.

Virus
Kittel moest dit seizoen met een virus en een vormdip afrekenen en werd niet opgenomen in de selectie voor de Ronde van Frankrijk. "Giant-Alpecin wil een nieuwe richting inslaan, met focus op het klassement. Als pure sprinter vroeg ik me af of er binnen het team nog voldoende ruimte zou zijn voor mijn ambities. Uiteindelijk geraakten we het niet eens over onze doelstellingen", klonk het toen.

Etixx-Quick.Step zelf had vorige woensdag al laten weten dat het graag in zee wilde gaan met de Duitser, maar dat het de officiële wegen wilde bewandelen. Nu is de overgang in kannen en kruiken.

PHOTO_NEWS

Etixx-Quick.Step-manager Patrick Lefevere is in de wolken met de komst van Marcel Kittel. "We zijn bijzonder blij met zijn komst", aldus Lefevere, die eerder al had laten verstaan dat hij Kittel er graag bij wilde. "De voorbije jaren heeft hij enorm veel pure snelheid getoond en dat maakt hem tot één van de beste spurters ter wereld. Wij als ploeg zullen er alles aan doen om hem in de juiste conditie te brengen en om een groep renners rond hem te vormen. Hij heeft de voorbije jaren zijn mogelijkheden al getoond en we zijn ervan overtuigd dat we samen nog meer doelstellingen zullen bereiken. We moeten het beste van Marcel nog zien."

Snelle man
Etixx-Quick.Step had in zijn selectie voor volgend seizoen nog één plaatsje vrij en dat mocht - zeker na het vertrek van Mark Cavendish - gerust een snelle man zijn. Met Kittel slaat het team een renner aan de haak met al een pak zeges op zijn palmares. "Ik wil de ploeg bedanken voor het vertrouwen en voor de steun in dit nieuwe hoofdstuk van mijn carrière", aldus Kittel. "Ik kijk echt uit naar de nieuwe uitdagingen bij Etixx-Quick.Step, volgens mij één van de beste ploegen ter wereld. Dit team heeft één van de best georganiseerde structuren rond de renners en biedt me een heel professionele omgeving, waar ik kan groeien en me kan blijven ontwikkelen."

Tony Martin
Kittel vindt bij het team onder meer zijn landgenoot en vriend Tony Martin terug. "Ik ben ook blij dat ik nu al enkele vrienden bij mijn nieuw team heb. Tony is één van mijn beste vrienden in de wielerwereld. We reden samen toen we jonger waren en ik kan niet wachten om dat ook op profniveau te doen."

Een foto die is geplaatst door Patrick Lefevere (@patricklefevere) op