Exclusief voor abonnees

Nuyens : “Voor de Franse politie moét de oorzaak van Goolaerts’ dood doping zijn”

Nick Nuyens.
Photonews Nick Nuyens.
"In beeld komen", zegt Nick Nuyens (38). Hier had "winnen" kunnen staan. Als Wout van Aert maar was gebleven. Zijn vertrek was stormachtig en het laatste woord is nog niet gezegd. Nu moet Nick Nuyens van de E3 Harelbeke tot de Amstel Gold Race andere manieren verzinnen om de sponsors van zijn Roompot-Charles-ploeg waar voor hun geld te geven.

Over de bureautafel in de Mechelse service course van Sniper Cycling ligt het hele strijdplan voor de komende Parijs-Roubaix uitgespreid. Er is een kaart van het parcours, er liggen A4'tjes met de namen van 29 kasseistroken en de gele markeerstift is duchtig gebruikt.

Niets zal op zondag 14 april aan het toeval worden overgelaten. De renners van Roompot-Charles zullen op elke kasseistrook op bevoorrading en reservemateriaal kunnen rekenen. Zes auto's zet manager Nick Nuyens daarvoor in, zes verschillende routes om van kasseistrook naar kasseistrook te rijden. Een helse zondag gaat dat worden.

Parijs-Roubaix wordt om nog een andere reden een beladen dag. Precies een jaar geleden overleed Michael Goolaerts in volle wedstrijd. Wout van Aert zou in zijn eerste Roubaix als dertiende finishen. Toch was er na aankomst alleen maar een onwezenlijke leegte.

Nick Nuyens: "Het verlies weegt nog altijd zwaar. Dat merk je hier aan alles. Zijn foto hangt hier nog. Michael was voor mij een speciale kerel, ik kende hem van toen hij nog een jonge renner was. Het was zijn droom om Parijs-Roubaix te rijden. Hoe oneerlijk kan het leven zijn? Een paar weken geleden zijn we door de Franse politie nog over zijn dood ondervraagd. 'Vinden jullie dat normaal dat een jongen van 23 jaar sterft?' Neen. 'Hoe verklaar je dat dan?' Tja. Wetsdokters hebben hun werk gedaan. Voor de Franse politie moét de oorzaak doping zijn. Dat zou voor hen het gemakkelijkste zijn."

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode: