Nuyens heeft vertrouwen in zaak rond Van Aert: “Sta heel stevig in mijn schoenen”

Photo News
Nick Nuyens was vanavond te gast in Extra Time Koers. De manager van Roompot-Charles had het in het VRT-programma onder meer over de zaak rond Wout van Aert. “Ik sta heel stevig in mijn schoenen”, klonk het.

“De stand van zaken in het dispuut met Van Aert? In de tweede helft van oktober komt de zaak normaal voor. Ik kan er allemaal niet te diep op ingaan, maar een contract teken je niet zomaar”, aldus Nuyens in Extra Time Koers.

“Je hebt rechten en plichten. Hij heeft destijds met zijn volle verstand een contract voor drie jaar getekend. Maar plots ging het allemaal sneller dan wij en dan Wout verwacht hadden op de weg. En dat contract stond in de weg.”

“Als je de tijdlijn van het hele verhaal bekijkt, dan is het duidelijk dat Wout eigenlijk gewoon in 2019 al graag voor Jumbo wilde koersen”, vervolgde Nuyens. “Plots kondigt hij aan dat hij in 2020 voor Jumbo zou gaan rijden, dat mag, maar hij had eerst nog een contract voor anderhalf seizoen. En hij wist ook dat wij nog een nieuwe hoofdsponsor moesten zoeken. Daar hing ons budget en onze licentie wel aan vast.”

“De enige manier om in 2019 voor Jumbo te rijden was om het contract met ons te verbreken”, stelt Nuyens. “Dus hij moest of een schadevergoeding betalen of een dringende reden creëren. En dat is gebeurd.”

Photo News
Photo News37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pierre De Smet

  De ene zal gezegd hebben ik heb een wereldkampioen dus goed voor de nieuwe sponsor en meer geld voor hem . De ander zal gedacht hebben ja maar het materiaal is minder en als hij daardoor meer gaat verdienen ik ook . Feit is waarom geen regeling zoals in de privé opzeg max. zoveel maanden afhankelijk van de job opleidingen etc .

 • Gino Denil

  In het slechtste geval moet hij maximaal een verbrekingsvergoeding van 18 maanden loon betalen. Meer mag niet volgens het arbeidsrecht van de sporter. Dat zal er wel afkunnen. Zijn startgelden bedragen soms meer dan zijn maandloon. En als de rechter een dwingende reden voor de contractbreuk aanvaard - door Van Aert en zijn verdediging te bewijzen - dan helemaal niets. Elke andere vorm van schade die Nuyens zou willen aanbrengen is niet te verhalen.

 • Johan Maddens

  Jacques weterings , ik denk dat Wout het al gewend is tranen met tuiten te huilen . Kijk maar eens naar zijn erelijst op zijn jonge leeftijd !

 • Sander van Schoonhoven

  Bob Jansens, laat ik het goed zeggen, die constructie was oorspronkelijk de bedoeling. Nadat Van Aert zijn contract verbroken had is de constructie omgedraaid en is Sniper alsnog opgeslorpt door Orange Cycling.

 • Danny Casseau

  Ja Nick ge hebt zeker geen gelijk want er zijn uitspraken in verleden geweest als er een nieuwe sponsor is moet met elke renner gepraat worden en dit is niet gebeurd en kan de renner zijn contract verbreken en is zelfs niet verplicht te blijven lees de reglementen van de bond