Nuyens haalt uit naar Frans gerecht: “Ze willen Goolaerts’ dood aan doping linken”

Photo News
Nick Nuyens en enkele renners van Veranda’s-Willems-Crelan-Charles zijn vorige maand nog ondervraagd door het Frans gerecht in verband met het overlijden van Michael Goolaerts, dat vertelde Nuyens aan Humo. “De onderzoeksrechters willen het fatale ongeluk linken aan doping”, aldus de winnaar van de Ronde van Vlaanderen in 2011.

Eergisteren was het exact één jaar geleden dat Michael Goolaerts om het leven kwam. Daarom bracht Humo een interview met Nick Nuyens uit waarbij de manager van Roompot-Charles het heeft over het overlijden van zijn renner. Opmerkelijke passage in het interview: Nuyens is samen met enkele renners van Sniper Cycling, waaronder Wout van Aert, een maand geleden nog verhoord over het fatale ongeluk: “Dat verhoor was pure waanzin”.

Volgens Nuyens vindt het Franse gerecht het overlijden van Goolaerts nog steeds verdacht: “Ze vroegen me: ‘Vindt u het normaal dat zo’n jonge renner sterft?’ ‘Hoe komt dat?’ ‘Op de plek waar hij is gevallen, lag een fietscomputertje van een andere renner. Hoe verklaart u dat?’. Natuurlijk vind ik het niet normaal dat zo’n jonge renner sterft, maar ik had geen antwoord op al die vragen”, deed Nuyens zijn verhaal. 

De manager van Roompot-Charles heeft ook het gevoel dat het Frans gerecht het overlijden met vooroordelen onderzoekt: “Ik heb in dit onderzoek te vaak de indruk gehad dat ze zijn overlijden per se aan doping willen linken”, maakte Nuyens zijn beklag over het Frans gerecht.

Michael Goolaerts.
Getty Images Michael Goolaerts.24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick isenborghs

  Neen johan niet alle grote zijn gepakt , kleppers zoals sagan , gilbert , van aevermaet, liboton , nijs en ja zelfs MVDP zijn nog nooit tegen de lamp gelopen. Maar u verdenkt iemand die beter aan het presteren is dan uwe favoriet en dat is zeer laag bij de grond. U komt altijd op de proppen met het palmares van VA tot nu toe , wel controleer dan ook is het palmares van MVDP . Trouwens ik heb altijd gezegt dat VA een groot renner is maar dat hij de laatste 2 jaar duidelijk te kort komt tegen VDP

 • jacques weterings

  Je kunt het véél korter houden : zonder doping kun je geen topsport bedrijven en laat staan winnen. Daarvoor is er nu eenmaal véél te veel geld meegemoeid.En, zoals geweten : money is the root of all evil. Het is natuurlijk wel altijd zo dat die doping gecombineerd moet gaan met klasse en aanleg want als je dat niet hebt wordt het met doping ook niets.

 • eric maier

  toch niet. maar stel uzelf de vraag over het internationale topvoetbal. zoals bv Juventus in 2016 waar eventjes 21 voetballers tegen de lamp gingen, Barcelona 18, AS Rome 19, en gam aar door. gepakt vooral op anabolica. En wat was de strafmaatregel ? niks. Omdat anders 90% van de topvoetbal competities thuis moest blijven de komende 2 jaar en er veel geld verloren gaat. Bovendien betalen wielrenners 2% van hun eigen loon aan dopingcontroles, als enigste in de hele sportwereld.

 • Johan Maddens

  patrick , waarom ben je dan nog niet gestopt . Alle groten zijn al betrapt geweest !

 • patrick isenborghs

  Johan Maddens de wielersport is normaal een genot om naar te kijken maar voor u lijkt het op een marteling . Zeker als je niet kunt aanvaarden dat er net iemand beter is. Hou aub u mond met verdenkingen van onzuivere praktijken zolang die persoon niet gepakt is . Iemand die vliegt op een wk cross en het ganse jaar pakken kletsen heeft gekregen kun je ook verdenken dat er iets niet pluis was. Als ik naar het wielrennen moet kijken om te denken dat sommige gedopeerd rondrijden stopt het voor mij

Video