Exclusief voor abonnees

Nu kent hele peloton Wout van Aert: "Ik heb mezelf iets aangedaan"

Photo News
Wat een veldrijder, wat een wegrenner. Wout van Aert (23) heeft dit weekend alle twijfel weggenomen: hij is klaar voor een topcarrière op de weg. Derde in de Strade Bianche. "Koersen zal vanaf nu niet meer hetzelfde zijn."

Zat hij vrijdag nog een beetje onwennig op de inleidende persconferentie tussen de grote Peter Sagan en de nauwelijks kleinere Michal Kwiatkowski, dan gooide Van Aert zaterdag alle schroom van zich af. De Kempenaar eiste op de grindwegen van Toscane opnieuw zijn plaats op tussen de absolute toppers. Op vijftig kilometer van de finish reed hij zelfs weg uit de groep der favorieten, op zoek naar Romain Bardet die vlak voordien aan de haal was gegaan. Van branie gesproken.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Antoine Van De Velde

  Wachten tot 2021 om naar de weg te gaan tegen die tijd is Mathieu 26 jaar. Om top renner te worden op de weg is een grote ronde rijden voor die leeftijd aangewezen. Mathieu kiest het mountainbike om een olympische medaille te halen,op de weg had het ook gekund al is de concurrentie daar natuurlijk groter.

 • Roland Legrand

  Het is zeker mooi van Wout van Aert maar zoals ik vorige week reeds heb gemeld het vraagt om bevestiging , klassiekers van 250 km. Daarbij wat Wout nu laat zien dit kan zeer zeker Mathieu van der Poel ook!!! Hiervoor gaan wij moeten wachten tot na de olympische spelen van 2020.

 • Gino Denil

  Van Avermaet zat in een wiel en heeft geen prijs, Sander. Wout ging op zijn eentje achter Bardet aan. Bardet ging er van door en wou niet in de wielen blijven zitten. En ook Benoot dichtte op zijn eentje de kloof. Alle drie stonden ze op het poium.

 • Sander van Schoonhoven

  Ik vind het erg knap, maar met een beetje pech heeft België er een nieuwe Vanmarcke bij. Al het werk doen, de hele dag koers maken en aan het eind van de dag gaan anderen met de bloemen lopen. Van Avermaet weet wel welk wiel hij in de volgende koers gaat kiezen om zich mee te laten drijven. Woutje rijdt toch wel...

 • Philomena Vanderweyen

  In de cross ben ik fan van Mathieu,maar wat Wout zaterdag heeft gepresteerd getuigd van grote klasse.Respect man.