Nooit kreeg U meer KOERS! Van maandag tot vrijdag in Het Laatste Nieuws: extra katern, extra afspraken

HLN
Vanaf vandaag pakt Het Laatste Nieuws tijdens het wielervoorjaar dagelijks uit met een extra katern in de krant. In vijf topics wat u mag verwachten van onze Wielerkrant.

1. Unieke dubbelcolumn
Is Tom Boonen nerveus of waant Greg Van Avermaet zich onklopbaar? U zal het als eerste weten. Sven Boonen en Claudia Van Avermaet gunnen u dit voorjaar een persoonlijke inkijk in het leven van hun beroemde broer. In een unieke dubbelcolumn lachen, huilen en juichen zij mee met de koning van de kasseiklassiekers en de olympische kampioen.

Claudia Van Avermaet en Sven Boonen.
Claudia Van Avermaet en Sven Boonen.

2. Wuyts nodigt uit
Al twee decennia lang is Michel Wuyts dé stem van de koers. Op zaterdag blijft hij op de afspraak met zijn vaste column, maar daar stopt het niet: Wuyts nodigt in de loop van het seizoen een reeks spraakmakende figuren van vroeger en nu uit voor een persoonlijk interview. Het betere gesprek, origineel gebracht.  

Michel Wuyts in de garage van Mathieu van der Poel.
Jan De Meuleneir / Photonews Michel Wuyts in de garage van Mathieu van der Poel.

3. De beste foto's
Tim De Waele is de beste wielerfotograaf in het peloton. Hij leeft al bijna twintig jaar tussen de renners en de actie speelt zich af onder zijn neus: de Gentenaar zit meer dan 250 dagen per jaar op de moto en reist voor de koers de hele wereld rond. Dit voorjaar maakt hij na elke wedstrijd een eigenzinnige selectie van de mooiste en meest verrassende beelden.

Onze wielerfotograaf Tim De Waele in de slipstream van Greg Van Avermaet.
TDW Onze wielerfotograaf Tim De Waele in de slipstream van Greg Van Avermaet.

4. De oude rivalen van Boonen
Over minder dan vijftig dagen zet de meest succesvolle kasseirenner aller tijden een punt achter zijn carrière. Niemand won in het Vlaamse voorjaar meer koersen dan Tom Boonen, niemand stond vaker met hem op het podium dan Fabian Cancellara, Filippo Pozzato, Alessandro Ballan, Juan Antonio Flecha, Oscar Freire en Andreas Klier. De komende weken nemen zij in uw krant afscheid van hun historische rivaal. Een unieke reeks.

Boonen sprint in 2008 Cancellara en Ballan uit het wiel om Parijs-Roubaix te winnen.
TDW Boonen sprint in 2008 Cancellara en Ballan uit het wiel om Parijs-Roubaix te winnen.

5. De beste wielerverslaggeving
Onze journalisten staan het hele voorjaar op de eerste rij. Als Tom Boonen, Greg Van Avermaet of Peter Sagan in actie komen, dan zitten zij in hun spoor. Geen demarrage ontsnapt aan hun oog, geen duel blijft zonder commentaar. De beste interviews, de leukste reportages en de scherpste analyses leest u in de Wielerkrant van HLN.

Jasper Stuyven (r) en Edward Theuns.
TDW Jasper Stuyven (r) en Edward Theuns.