Exclusief voor abonnees

Noodlot treft De Vriendt hoewel hij recent gescreend werd: “Álle plotse overlijdens voorkomen, dat kan niet”

Niels De Vriendt overleden tijdens wielerwedstrijd in Vlierzele
Bram VAn Lent Niels De Vriendt overleden tijdens wielerwedstrijd in Vlierzele
Wat één groot wielerfeest had moeten worden, is uitgedraaid op een nachtmerrie. Niels de Vriendt (20), een jonge belofterenner uit Impe, is zaterdag om het leven gekomen na een valpartij tijdens de eerste koers na de lockdown. Hij overleed aan een hartfalen, maar het is niet duidelijk of dat de oorzaak of het gevolg van zijn val was. Volgens zijn vader liet de renner zich twee weken geleden nog grondig screenen, en was alles toen in orde.

“Valpartij!” Het was 15 uur, zaterdagnamiddag, toen er in de eerste wielerwedstrijd post-corona nervositeit was. De oefenkoers in Wortegem-Petegem was nog maar net op gang geschoten toen er na amper vijf kilometer al een renner in de gracht belandde. De volgwagen van Paul Van Hyfte, ploegleider bij VDM-Trawabo, hield als één van de eersten halt. Van Hyfte keek naar de renner die op zijn buik in de gracht lag, herkende het rood-blauwe shirtje van zijn ploeg en wist: ‘Verdomme, het is er ene van ons.’

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marie Victorine Dupont

    Veel sterkte. Een schrijnend verdriet , een wonde die nooit heelt. Voor de ouders maar ook voor de zus. Heb het als kind van zeven meegemaakt en het doet nog pijn. Ik voel enorm mee met de familie.

  • Freddy van Puymbrouck

    Screenen is nooit volledig waterdicht, indien je een zeldzame hartafwijking hebt zal dit niet ontdekt worden.Daar is een gericht specialistisch onderzoek voor nodig en dat is vrijwel ondoenbaar bij alle renners.Gevallen zoals ook nu weer bij Niels Devriendt zullen blijven voorkomen,helaas.