Nog altijd geen witte rook bij BMC: "Ik kan nog niet garanderen dat ik volgend jaar een ploeg op de been kan brengen"

Foto Coghe
Nog steeds geen witte rook rond de toekomst van BMC. Teammanager Jim Ochowicz arriveerde vandaag in de Ronde van Zwitserland maar kon nog altijd geen uitsluitsel geven over het voortbestaan van de wielerformatie. "De gesprekken lopen, maar op dit moment kan ik niet garanderen dat ik volgend jaar een ploeg op de been kan brengen." 

De renners worden stilaan ongeduldig. Rohan Dennis, ex-werelduurrecordhouder en tijdritwinnaar en rozetruidrager in de voorbije Giro lijkt de eerste die het zinkend schip verlaat. Ook bij Greg Van Avermaet en Dylan Teuns lopen de afgelijnde contractvoorstellen van de andere geïnteresseerde ploegen stilaan binnen. Opheldering lijkt dus stilaan nodig, maar teammanager Jim Ochowicz - vandaag gearriveerd in de Ronde van Zwitserland waar hij tot de laatste rit op zondag zal vertoeven - kon nog steeds geen uitsluitsel brengen. 
(lees onder de foto verder)

Jim Ochowicz (midden).
Photo News Jim Ochowicz (midden).

"Op dit moment kan ik nog steeds niet garanderen dat ik volgend jaar een ploeg op de been kan brengen", vertelde de Amerikaan aan de aanwezige pers. "Maar de gesprekken lopen en ik zie het nog altijd positief in." En hoewel het merendeel van de renners graag uitsluitsel heeft vóór de Ronde van Frankrijk, herhaalde Ochowicz dat hij zichzelf geen deadline vooropstelt. "Ik begrijp zeker dat de renners met twijfels zitten en graag zo snel mogelijk duidelijkheid wensen. Maar ik heb geen deadline. Wat me trouwens opvalt: het zijn allemaal professionals. Ze blijven met z'n allen gefocust en voeren hun taken uit." 

Heeft de teammanager dan geen vrees dat heel wat renners stilaan afscheid nemen? "Ik besef dat ik ze kan kwijtspelen, maar dit zou ook gebeuren mocht ik wél sponsors hebben. Langs de andere weet ik dat er nog altijd toppers zijn die in december zouden tekenen." Nog steeds onduidelijkheid dus, het blijven spannende weken voor Van Avermaet en co. 

EPA3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frans Vandenweghe

    Groot gelijk Filip Desmedt

  • Pedro Gonzalez

    Hij kan toch eventueel bij Bora rijden als knecht van Sagan.

  • Filip Desmedt

    Wie wil die Van Avermaat nog , niks gepresteerd dit jaar , grote mond maar daar blijft het bij . De ganse ploeg moet voor hem rijden , maar daar tegenover NUL prestaties . Deze renner is vol over zijn top , en is in neerwaartse spiraal . Als goede luitenant misschien , maar daarvoor is deze veel te koppig en veel te hoog in het koppeke . Denk dat er nog veel water naar de zee gaat vloeien .....