Nieuwe update over Wout van Aert: “Herstel gaat met kleine stapjes vooruit”

Photo News
Wout van Aert mag het ziekenhuis van Herentals voorlopig nog niet verlaten. Het herstel van de renner "gaat met kleine stapjes vooruit", zo laat zijn Nederlandse ploeg Jumbo-Visma vandaag weten.

Van Aert kwam op vrijdag 19 juli zwaar ten val tijdens de individuele tijdrit van de Tour in Pau. Hij liep daarbij een diepe vleeswonde in het rechterbovenbeen op. De wonde werd in Frankrijk operatief gezuiverd en gehecht, waarna hij in het AZ Herentals een tweede keer onder het mes ging. De voormalige wereldkampioen veldrijden moet volgens Jumbo-Visma nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven.

"Momenteel is er een traag gunstige evolutie", zegt dokter Toon Claes, die Van Aert behandelt. "Er zijn geen tekenen van infectie en de wonden zijn mooi helende. De omvang en de complexiteit van het letsel vragen om een trage, nauwgezette revalidatie. Intensieve revalidatie wordt pas na twee maanden opgestart, als het letsel voldoende geheeld is."

Jumbo-Visma laat voorts weten "uit te gaan van een volledig herstel", maar het blijft gissen wanneer de 24-jarige Van Aert opnieuw competitief zal zijn.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcus Camps

  M.a.w. mag al tevreden zijn als hij klaar is tegen het nieuwe wegseizoen...

 • Manno Meyers

  Laat dat kermisgedoe dat veldrijden maar helemaal links liggen en concentreer je op de start van het wegseizoen.

 • Roger Deprez

  Alles komt goed maar het zal zeker nog een tijd duren en het begin van het veldrit seizoen kan Wout ook al vergeten. Hopelijk een volledig herstel voor onze kampioen.

 • DIRK RASSCHAERT

  Wat had men gedacht? Revalidatie? Zal nog wel een tijdje duren vooraleer hij kan revalideren. Atleten zijn geen robotten waar men gewoon een ander onderdeel in plaatst. Eerst deftig laten geneze!n