Nieuwe episode in stilaan pijnlijke tragedie rond gevallen Tourheld: Jan Ullrich opgepakt in Frankfurt na mishandelen prostituee

afp
Het gaat van kwaad naar erger met Jan Ullrich. De 44-jarige Duitser werd vorige week nog in Mallorca opgepakt na een burenruzie, vandaag is het opnieuw prijs. De eerste en enige Duitse winnaar van de Tour zit sinds vanmorgen in hechtenis voor het mishandelen van een prostituee in Frankfurt. 

"Ik laat me zo snel mogelijk opnemen voor mijn drank- en drugsprobemen. Ik heb me de laatste tijd laten gaan en ik wil me herpakken voor mijn kinderen. Sinds mijn ex-vrouw naar Duitsland is vertrokken, heb ik hen nog amper gezien." Dat waren de voornemens van Jan Ullrich toen hij vorige week vrij kwam in Mallorca. De voormalige renner van T-Mobile werd toen na een burenruzie opgepakt door de Spaanse politie. Ullrich was onuitgenodigd de villa van vriend en regisseur Til Schweiger binnengedrongen en kreeg het daarbij aan de stok met één van de gasten. 

Tot zover het verhaal van vorige week en de goede voornemens, want één week later heeft 'Der Jan' zich opnieuw in nesten gewerkt. Ullrich werd deze keer opgepakt door de Duitse politie in Frankfurt. Volgens Bild zou hij er in een luxehotel gefeest hebben met een prostituee. Tegen de ochtend liep het gebeuren uit de hand en zou Ullrich de vrouw fysiek hebben mishandeld. De Duitse politie pakte de gevallen Tourheld op voor slagen en verwondingen. Ullrich stond net vandaag op het punt om zijn afkicktherapie te starten. Wanneer de winnaar van de Ronde van Frankrijk in 1997 weer vrijkomt, is niet geweten. De voormalige renner uit Rostock blijft op dit moment in voorhechtenis.

EPA
AP
AFP
AFP12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roland De Smedt

  Bestolen?... Van wie? Van zijn dopingleverancier? Uiteindelijk zal blijken dat Armstrong nog minstens 1 zege meer verdiende, want ze waren tenslotte allemaal gedopeerd.

 • johan Maddens

  En teveel genomen !!

 • Mark Bellens

  Zeer jammer dat men zo kan ontsporen. Werd inderdaad dik bestolen indertijd maar een sterk iemand kan doorgaan. Hopelijk komt het goed. Cafépsychologen zoals Luc Scheepers doen hun ding beter in een echte café. Man toch.

 • Luc Scheepers

  Heeft niets te maken met bestolen, entourage. Hij loopt simpelweg naast zijn schoenen. Gewoonweg teveel verdiend, teveel in de aandacht gestaan en nu kan hij het gewoonweg niet meer opbrengen. Iedereen doet wat hij wil, maar laat anderen met rust. Persoonlijk probleem is geen zakelijk probleem.

 • cecil atherton

  Hij is inderdaad bestolen geweest in de tour, dan kan het wel eens hard bergaf gaan als je niet de juiste entourage hebt.