Nieuw contract voor 'pechvogel' Louis Vervaeke

BELGA
Louis Vervaeke (21) heeft voor een jaar bijgetekend bij Lotto-Soudal. Hij ligt daardoor vast tot eind 2017.

De klimmer tekende in juli 2014 een profcontract bij de ploeg en werkte dit jaar voor het eerst een volledig seizoen als prof af. Vervaeke kreeg in 2015 al enkele tegenslagen te verwerken, valpartijen zorgden voor een moeilijk debuutjaar.

"Deze contractverlenging is een blijk van vertrouwen en geeft me extra motivatie om de winter in te gaan", zegt Vervaeke. "Mijn debuutjaar had ik graag anders gezien. Door valpartijen en tegenslagen kon ik nooit in optimale conditie de wedstrijden aanvatten. Voor mij was dat zeer moeilijk, gezien ik graag overal goed wil presteren. In totaal ben ik zeven keer ten val gekomen, de ene keer met zwaardere gevolgen dan de andere keer."

Lijdensweg
"Gedurende het hele seizoen was het zoeken naar de goede conditie en ook mijn eerste grote ronde, de Giro, verliep niet zoals ik wou. Door een mislukt voorjaar stond ik niet met de gewenste conditie aan de start en dat was frustrerend", legt de renner uit. "In mijn belofteperiode bewees ik dat het rondewerk mij perfect ligt. Door een mindere conditie kon ik mij niet tonen als ronderenner, daarom was de Giro een lange lijdensweg." Hij gaf uiteindelijk op in de zestiende rit.

Vervaeke noemt 2015 niettemin een "leerrijk jaar". "Ik heb mezelf beter leren kennen en heb dingen geleerd die mij in de toekomst zeker verder zullen helpen. Als de tegenslagen volgend seizoen wegblijven, dan hoop ik te laten zien wat ik écht in mijn mars heb."

PHOTO_NEWS