Nicki Sørensen bekent: "Ik heb doping gebruikt"

EPA
Een dag voor de publicatie van een dopingrapport van de Deense antidopingautoriteiten heeft voormalig renner Nicki Sörensen bekend dat hij in de beginperiode van zijn carrière verboden middelen heeft genomen.

"Ik heb doping gebruikt en dat heb ik bekend", verklaarde de Deen, momenteel sportief directeur bij Tinkoff-Saxo, in de Deense krant BT. "Het maakt me bedroefd dat ik dat gedaan heb. Ik wou dat ik in de tijd kon terugkeren om het ongedaan te maken." Sörensen reed in zijn loopbaan voor CSC en Saxo(-Tinkoff).

Morgen publiceren de Deense antidopingautoriteiten hun rapport over doping in het wielrennen tussen 1998 en 2015. Sörensen komt daarin aan bod. "Mijn dopinggebruik gebeurde meer dan 10 jaar geleden, het was mijn eigen beslissing om dat te doen", aldus de intussen 40-jarige Deen, die eind 2014 zijn fiets aan de wilgen hing. Hij ontkent dat dopingzondaar Bjarne Riis, gedurende een lange periode zijn ploegleider, bij zijn dopinggebruik betrokken was.

Sörensen won in zijn carrière een rit in de Ronde van Frankrijk (2009) en in de Vuelta (2005). Verder kroonde hij zich vier keer tot Deens kampioen op de weg.