Ga naar de mobiele website
^ Top

Nederlander van Zandbeek wint Kampioenschap van Vlaanderen

De 23-jarige Ronan van Zandbeek (Argos-Shimano) heeft de 97e editie van het Kampioenschap van Vlaanderen gewonnen. De Nederlander haalde het afgescheiden van de Deen Christopher Juul-Jensen (Saxo Bank). Kurt Hovelijnck (Landbouwkrediet-Euphony) mocht als derde mee het podium op in Koolskamp.

Net na de start kregen we een uitval met onder anderen Niko Eeckhout en André Greipel. Eerstgenoemde viel letterlijk en figuurlijk weg uit de vierkoppige leidersgroep die wat later gegrepen werd door het peloton.

Het bleef heel onrustig in de grote groep tot na 30 kilometer wedstrijd Kurt Hovelijnck, Eliot Lietaer, Tosh Van Der Sande, de Nederlander Ronan van Zandbeek, de Deen Christopher Juul-Jensen en de Duitser Björn Thurau er vanonder muisden. Zij mochten tot maximaal 5:55 voor het peloton uit rijden.

In de grote groep kwam de tegenreactie nooit echt geordend op gang en gaandeweg groeide voorin het geloof op het slagen van de lange vlucht. In volle finale probeerde de Deen Christopher Juul-Jensen tot vijfmaal toe zijn medevluchters in de steek te laten, maar slaagde daar niet in.

De Nederlander Ronan van Zandbeek kende op één kilometer van de eindmeet meer geluk en haalde het afgescheiden voor Christopher Juul-Jensen en Kurt Hovelijnck. Tosh Van Der Sande werd vierde.Meld een bug