Nederlander Nils Eekhoff vecht WK-diskwalificatie aan

Photo News
Nils Eekhoff stapt naar het internationaal sporttribunaal CAS om zijn diskwalificatie op het WK wielrennen aan te vechten. Dat meldt de NOS. De 21-jarige Nederlander won vorige maand het WK voor beloften in Yorkshire, maar werd vervolgens wegens stayeren gediskwalificeerd.

De wereldtitel ging nadien naar de Italiaan Samuele Battistella. De KNWU (De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) besloot na de diskwalificatie van Eekhoff de jurybeslissing niet aan te vechten, maar de wielerbond steunt de Nederlander nu bij zijn stap naar het CAS.

“De toepassing van die regel (over stayeren, red.) moet anders”, aldus directeur Thorwald Veneberg bij de NOS. “Nils moet ook duidelijkheid krijgen waarom die beslissing op dat moment is genomen, want die hebben we op dit moment niet.”

“Zo kan er misschien toch nog iets goed komen uit deze situatie. Laat er in ieder geval goed gekeken worden naar die reglementen en de toepassing daarvan. En dan kijken we wel wat daarvan het resultaat wordt.”

EPA
Photo News14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  2 zaken in deze kwestie = renner en UCI maakten fouten. De renner zat dik 13km achter de wagen. Deed 2 pogingen om de sprong te maken naar de staart van het peleton en faalde. Dan gaf hij zijn drinkbus aan zogezegd om een andere te nemen maar ging 2-3 minuten lang vastplakken ipv een aantal seconden. ja, dat is disqualificatie. MAAR.. een UCI jurilid reed er al die tijd naast en rond greep niet in. De UCI blunderde enorm. Later maakte hij wel de koers. Technisch was het pure koersvervalsing

 • Alain Bossie

  Dit is de terechte champ!!

 • Roger Deprez

  Als ze de regels toepassen is het juist dat hij er uitgenomen wordt, als ze de geest van de regels toepassen is onterecht natuurlijk.

 • FRANS VANISTERBECQ

  je ziet in de koers niets anders dan renners die achter een volgwagen terugkolen, dus ofwel voor niemand ofwel toegelaten !

 • Maurice Berden

  Groot gelijk, anderen deden in dezelfde koers net hetzelfde en stonden op het podium te blinken. Groot onrecht.