Nederlander met verleden bij Quick.Step zet UCI te kijk na kluchtige dopingcontrole

Photo News
Twee weken geleden hing Bram Tankink (39) zijn fiets aan de haak. Toch weet de Internationale Wielerunie blijkbaar nog niet dat de Nederlander op pensioen is. Gisteren stonden er immers plots dopingcontroleurs van de UCI aan zijn deur. 

De Nederlander met een verleden bij Quick.Step gaf er na een profcarrière van zeventien jaar begin oktober de brui aan. Tijd zat dus voor een weekenduitstapje met de familie, tot hij plots werd ingelicht door de UCI. De melding: er stonden twee dopingcontroleurs aan zijn deur. De heren waren speciaal van München overvlogen voor een controle buiten competitie. Die mochten dus meteen ook weer rechtsomkeer maken. 

Het is nog niet overal doorgekomen dat ik gestopt ben met fietsen”, begon Tankink zijn verhaal op Twitter. “Zojuist terug kunnen komen van familie uitje voor een ‘out of competition’ controle. Waarbij de controleurs speciaal voor mij uit München kwamen vliegen. Bij deze: UCI, ik ben twee weken geleden gestopt met koersen.” 
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tony Van De Perre

  Ze moesten hem onmiddellijk schorsen.

 • Moreno Tecchio

  Om te beginnen loopt zijn licentie van 1 januari tot en met 31december dus in deze periode mag hij gecontroleerd worden of je gestopt bent met koersen of niet , enkel het inleveren van uw licentie kan een uitzondering gemaakt worden maar dat vermeld onze vriend Bram even niet !

 • Marcel Bontinck

  En wat heeft Quick Step hier nu mee te maken?

 • Ricardo Paulssen

  onzin Bollansee Peter, dat is een ploegenlicentie. daarnaast hoort UCI dit gewoon te weten, lijkt meer op een gevalletje administratie niet op orde

 • Harry Vankrinkelen

  Zelfde sukkelaars als die bij de KBVB zeker !!!