Nairo Quintana: "Goede test met het oog op de Tour"

EPA
Nairo Quintana, winnaar van de Giro in 2014 en tweede in de Ronde van Frankrijk van 2013, begint vandaag in de Route du Sud (Fra/2.1) aan zijn laatste test richting de start van de Tour de France in juli.

De laatste wedstrijd van de 25-jarige Colombiaan dateert van begin mei met de Ronde van Romandië, waar hij achtste werd in het eindklassement. Daarna reisde hij terug naar zijn thuisland, niet alleen om wat tijd te spenderen met zijn familie, maar ook om er te trainen op grote hoogte, op 2.800 meter. Nu hervat Quintana de competitie in de Route du Sud, een Franse rittenkoers waar ook Alberto Contador de laatste hand legt aan zijn Tour-voorbereiding.

Koersritme
Quintana pakte er de eindzege in 2012. "Ik houd van deze koers", zei hij op een persmoment in het Franse Lourdes. "De wedstrijd is niet te zwaar en ik pik hier weer koersritme op. Het is een goede test voor mij met het oog op de Tour, vooral de koninginnenrit op zaterdag zal veel duidelijk maken. Momenteel voel ik me goed en ik hoop hier een sterke wedstrijd te rijden, maar ik moet hier nog niet de topconditie te pakken hebben. Ik moet op mijn sterkst zijn in de derde week van de Tour de France."

Kopman
Quintana, die dit jaar de Tirreno-Adriatico op zijn naam schreef, is samen met Froome, Contador en Nibali één van de topfavorieten voor de eindzege in de Tour. In 2014 nam hij niet deel. Dit jaar is hij kopman voor zijn ploeg Movistar, waar hij ook Alejandro Valverde aan zijn zijde krijgt.