Naesen en Vandenbergh in selectie AG2R voor Vierdaagse van Duinkerke

Oliver Naesen tijdens de verkenning van het WK in het Noorse Bergen.
BELGA Oliver Naesen tijdens de verkenning van het WK in het Noorse Bergen.
Met Stijn Vandenbergh en voorjaarsrevelatie Oliver Naesen zitten er twee Belgen in het team van AG2R La Mondiale voor de Vierdaagse van Duinkerke.

"Wij komen met een goed uitgebalanceerde ploeg aan de start", stelt sportdirecteur Cyril Dessel, ex-ritwinnaar in de Franse rittenkoers. "Naesen werd ziek in de wedstrijd Rund um den Finanzplatz in Frankfurt van vorige week en moest opgeven. Hij hervat dus in Duinkerke na een korte rustperiode. Dit achter de voorjaarsklassiekers, waarin Naesen meermaals uitblonk. Daarnaast kan ik onder anderen rekenen op onze sprinter Rudy Barbier en natuurlijk op Samuel Dumoulin en Stijn Vandenbergh. Tijdens de eerste etappe wordt altijd de basis gelegd voor de eindklassering op zondag en dat zal dit jaar niet anders zijn. Maar de Vierdaagse van Duinkerke duurt zes dagen en gaat over een parkoers waarop zowel de sprinters als de klimmers aan hun trekken komen. Ik verwacht dan ook veel van mijn team."

Selectie: Gediminas Bagdonas (Lit), Rudy Barbier (Fra), Samuel Dumoulin (Fra), Julien Duval (Fra), Alexis Gougeard (Fra), Oliver Naesen (Bel), Christophe Riblon (Fra), Stijn Vandenbergh (Bel).

BELGA

Wanty Groupe-Gobert aast op ritzege

In 2008 boekte Kenny Dehaes in de Vierdaagse van Duinkerke nog een knappe ritzege in Saint-Quentin. Bij Wanty-Groupe Gobert wordt hij ook dit jaar uitgespeeld voor de massaspurten. "Voor mij start nu een goede periode. Mei en juni zijn traditioneel mijn sterke maanden", stelt Dehaes. "Ik een paar goede trainingsweken in de Ardennen achter de rug. In Frankfurt gaf ik op omdat ik door de regen onderkoeld was, maar hier wil ik iets tonen. Ik heb goede herinneringen aan deze wedstrijd. In 2008 bleef ik in Saint-Quentin in de openingsrit Hushovd en Ciolek voor. Dat betekende mijn grote doorbraak in het peloton. Dit jaar eindigt de tweede rit in Saint-Quentin. Het zou fijn zijn om daar opnieuw te winnen. Hopelijk valt alles deze week in zijn plooi. Bouhanni en Coquard zijn er niet bij en dus verwacht ik vooral tegenstand van Démare en Debusschere. Démare staat zeker een trapje hoger, maar in dit pak ben ik toch ook één van de snelste renners." 

"Naast Kenny Dehaes zit er ook nog ene Danilo Napolitano binnen de ploeg", klinkt het bij sportdirecteur Hilaire Van Der Schueren. "Dehaes en Napolitano zijn onze mannen voor de massaspurten. En wellicht komen die er ook wel. Ik vrees echter voor de eerste etappe. Een rit met kasseizones. Een etappe die mijn team wel moet liggen, maar bovenal komt het erop aan daar geen tijd te verliezen en mee te zijn met de juiste groep. Wat betreft het eindklassement schuif ik Frederik Backaert naar voor. Er zijn enkele jongens die mogen rusten, zoals Dion Smith, Fabien Doubey en Robin Stenuit. Simone Antonini, Yoann Offredo en Guilllaume Levarlet nemen hun plaats in. Die laatsten twee zijn Fransen en zullen zich hier zeker willen laten opmerken. Wij azen alvast op een ritzege."

Selectie: Simone Antonini (Ita), Frederik Backaert (Bel), Kenny Dehaes (Bel), Tom Devriendt (Bel), Guilllaume Levarlet (Fra), Danilo Napolitano (Ita), Yoann Offredo (Fra), Frederik Veuchelen (Bel) .