Nacer Bouhanni: "Wil top zijn in de Tour de France"

AFP
Nacer Bouhanni heeft zijn tweede ritzege beet in het Critérium de Dauphiné. De 24-jarige Fransman van Cofidis sprintte gemakkelijk naar zijn tweede zege. "Dit is een overwinning van de ploeg", loofde hij zijn team. "Zonder hen was het een sprint om de tweede plaats."

Toen Tony Galoppin op 1,5 kilometer van de finish in de aanval trok, leek hij op weg naar de zege. "Ik moet vooral Julien Simon heel dankbaar zijn", prijsde Bouhanni zijn ploegmaat. "Zonder hem pakken we Gallopin niet terug. Daarna was het aan mij om het in de sprint af te werken. Ik ben heel trots op deze zege, want het was toch een lastige etappe, heel lang, zes uur op de fiets. Dit is een overwinning van de ploeg", benadrukte hij nog eens. "Al het ganse seizoen hebben ze vertrouwen in mij, ook toen ik geen resultaat reed. Ik moest vaak tevreden zijn met een tweede stek. Nu is dit mijn vijfde zege. Ik hoop dat het zo goed blijft draaien."

Bouhanni wil ook schitteren in de Tour de France. Het wordt zijn eerste deelname. "Na een korte pauze heb ik de competitie hervat in de Ronde van Beieren. Nu rijd ik de Dauphiné en haal ik twee overwinningen binnen. Maar ik ben nog niet top, dat moet ik zijn in de Tour de France, waar iedereen op zijn beste niveau zal zijn. Daar wil ik op mijn sterkst zijn en een etappe winnen."