Na vandaag denkt Jan Bakelants dat hij naar de Tour mag

TDW
Jan Bakelants finishte vandaag als tweede in de achtste etappe van de Ronde van Zwitserland. De 29-jarige renner van Ag2R werd in de sprint geklopt door de jonge Kazach Alexey Lutsenko. Na afloop vertelde hij voor de camera van Cycling Pro Net dat hij wellicht wel naar de Tour gaat.

"Ik denk wel dat de Tour op mijn programma staat, het is alleen nog niet bevestigd", klonk het. Zijn team maakte de voorbije week zijn selectie bekend voor de Tour de France. Johan Vansummeren maakt deel uit van de ploeg waarvan al zeven namen gecommuniceerd werden. De strijd om twee andere plekjes in het team gaat tussen Blel Kadri, Chris­tophe Riblon, Domenico Pozzovivo en Jan Bakelants.

Net als vorig jaar onzeker
Bakelants won een rit in de Ronde van Frankrijk van 2013, waarna hij de gele trui droeg, en wil graag opnieuw naar de Tour. Hij etaleerde zijn vorm verschillende keren in de Ronde van Zwitserland, maar verkeert dus net als vorig jaar (toen de selectie van toen nog Omega Pharma-Quick.Step ook lang op zich liet wachten) nog in onzekerheid over deelname.

Lutsenko sterker
"Vandaag was de laatste dag dat ik iets kon proberen", zei Bakelants. "Ik voelde me goed, maar ik moet eerlijk zijn, Lutsenko was nog sterker. Ik onthoud vooral dat mijn conditie goed is. Het is alleen jammer dat de kers op de taart, een zege, ontbreekt. Het is intussen al een jaar geleden dat ik gewonnen heb." Dat was een etappe in het Critérium du Dauphiné op 13 juni.

TDW
PHOTO_NEWS
TDW
TDW
TDW
PHOTO_NEWS