Na meer dan 200 kilometer in de aanval plaatst Van Hecke nog een versnelling op de laatste klim: "Een diepe buiging"

RV
Mee in de vroege vlucht en dan na 241 kilometer in de aanval op de laatste helling van de dag nog eens stevig aan de boom schudden. Het moet gezegd dat Preben Van Hecke er een uitstekende Amstel Gold Race heeft opzitten. De 35-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise fietste zichzelf meer dan in de kijker. Met een twaalfde stek als gevolg.

Het was een opvallend beeld. Met nog zeven kilometer te gaan, vatte de kopgroep de laatste van 35 hellingen aan. Op de Bemelerberg schoot Oscar Riesebeek (nog zo'n overgebleven vluchter) uit de stijgers en nam Van Hecke gezwind het commando over. Heel even de favorieten het vuur aan de schenen leggen. "Een diepe buiging voor Oscar Riesebeek en Preben Van Hecke. Karakter mannen!", klonk het op Twitter. Uiteindelijk ging niet Van Hecke aan de haal met de titel van meest strijdlustige renner, maar wel de Nederlander Riesebeek.

Getty Images
Getty Images3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • wim rooyakkers

    Preben is nog een echte coureur,rijd altijd voor wat hij waard is.het zelfde geld voor die Roompot mannen .

  • Martin Amelynck

    proficiat Preben, fantastisch gereden!

  • ivan lindekens

    respect