Na de snoeiharde kritiek op BinckBank Tour: renners zullen veiligheid parcours controleren

BELGA
De kritiek vanuit het peloton was enorm na de uitstaande hekkenpootjes in Venray en de smalle aankomst in Aalter. De BinckBank Tour was voor velen één week na het overlijden van Bjorg Lambrecht het toppunt van onveilig wielrennen. Organisator Rob Discart wil vooral leren uit het voorval.

“De hypocrisie van het wielrennen”, tweette Tim Declercq. Gianni Bugno noemde de BinckBank Tour als voorzitter van de rennersvakbond (CPA) dan weer WorldTour-onwaardig. Uitspraken die de discussie over veilig wielrennen een beetje uit de context trokken, vindt Rob Discart namens organisator Golazo. “We zitten met een dubbel gevoel. Aan de ene kant waren er de woorden van Bugno, aan de andere kant kreeg ik net felicitaties van ex-renner Maxim Belkov die hier aanwezig was als afgevaardigde van diezelfde CPA.”

Schuine hekken

“Kritiek kan opbouwend zijn en we willen hier iets uit leren. De smalle Flandrienroute naar Aalter was een inschattingsfout. Intussen hebben we met een tiental ploegleiders en wielrenners gesproken. We willen in de toekomst met een stuurgroep gaan werken die ons kan helpen om bepaalde inschattingsfouten te vermijden. Met Greg Van Avermaet en Tom Steels hebben al twee grote namen toegezegd. Wanneer we de ritten uitwerken, kunnen we dan horen hoe zij ernaar kijken. Het is ook zo dat we het aantal schuine hekken bij een aankomst gaan vergroten. Helaas zijn we vaak ook afhankelijk van de hekken die de lokale organisaties ons ter beschikking stellen”, aldus Discart.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LUC VAN DER VEKEN

  Beste professionels wielrenner,nu gaan jullie reclameren en wat doen jullie op een kasseistrook?Dan rijden jullie met+100 in de goot of in het beste geval op een fietspad van max.1meter breed.Dus in't vervolg iemand in de goot of op het fietspadje:UIT DE KOERS!Dat zien wij genoeg in de voorjaarse Vlaamse wedstrijden.En wat dan te zeggen over de wegeltjes in De Ronde van Vlaanderen geachte wielrenners?Indien je niet graag valt, blijf dan thuis en ga in uwe zetel liggen en kijk naar de koers.

 • eric maier

  Creemd dat ze de levensgevaarlijke omstandigheden in de Enco en Andere Binkbank rondes nooit hebben aangeklaagt. De parcours gingen voornamelijk over Nederlandse wegen met ontelbare gevaarlijke obstakels en smalle weggetjes. In de Vlaamse klassiekers en semi klassiekers hoor je ook niks. En nu gaan ze plots wel janken. Ga bij de wielertoeristen rijden,stop met koersen. De organisatioe heeft alles gedaan wat ze kon

 • Lucas Bovens

  Het probleem met het wielrennen is dat de infrastructuur in België en vooral Nederland is aangelegd voor een breed scala aan weggebruikers. Wielrennen is een sport die sporadisch op die wegen te zien is, het is van de gekke om voor een paar wedstrijden per jaar naar de pijpen te dansen van het wielrennen.

 • Mick Jagger

  Idd. Ricci . In de toekomst E40 afsluiten en van Oostende naar Luik rijden? Breed genoeg, geen uitstaande poten van afsluitingen, en geen paaltjes, pleintjes, toeschouwers, etc... meer in de weg. De heren krijgen zo plaats genoeg, zodanig dat ze de toeschouwers niet meer in gevaar brengen door over fiets- en voetpaden te gaan knallen. In de week op t' straat, in de koers op de fiets- en voetpaden waar de toeschouwers staan. Goe bezig heren coureurs. En dan maar zagen als ze op hun bek gaan.

 • Ricci Latte

  Heren renners, hou jullie rijkunsten dan zelf ook aan de veilige kant en fiets enkel op de voor jullie vrijgemaakte rijweg ipv allerler truuken uit te halen om toch maar één plaatsje op te schuiven, rij dus bvb ook niet meer op voetpaden tot zelfs achter de toeschouwers achterdoor om bvb een bocht af te snijden.