MPCC vindt geen verdachte waarden bij renners tijdens Eneco Tour

PHOTO_NEWS
MPCC, de beweging voor een geloofwaardig wielrennen, heeft gisterenochtend voor de start van de vierde etappe in de Eneco Tour 33 renners aan een cortisoltest onderworpen. Allen vertoonden normale waarden, laat de beweging een dag na de controles weten.

De MPCC voerde de test uit bij elf ploegen die lid zijn van de beweging. Alle renners vertoonden normale waarden, tot grote voldoening van de MPCC, dat het wielrennen geloofwaardiger wil maken en enkel gezonde renners aan de start wil van wedstrijden.

De MPCC voert regelmatig tests uit bij de renners die deel uitmaken van de beweging. Zo werden bij de start van de voorlaatste etappe van de Tour de France tests uitgevoerd bij 12 renners van vier verschillende teams, ook daar vertoonden de renners telkens gezonde waarden.

Vlak voor de start van de Tour had Lars Boom van Astana dan weer een abnormale, te lage waarde. Normaal moet een renner met een te lage cortisolwaarde acht dagen aan de kant en mag hij pas opnieuw koersen als zijn cortisolwaarde weer normaal is, volgens de regels van de MPCC.

Boom mocht dus in principe niet starten, maar aangezien de MPCC een vrijwillige beweging is en aangezien Astana geen vervanger mocht oproepen, startte Boom toch en legde de Kazachse ploeg de maatregel naast zich neer, tot groot ongenoegen van de MPCC die Astana een voorlopige schorsing oplegde in afwachting van een definitieve maatregel.

Eerder dit jaar stapten LottoNl-Jumbo en Bardiani-CSF uit de beweging omdat ze problemen hebben met de cortisoltest, die volgens hen niet 100 procent waterdicht is.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS