Moreno De Pauw wordt twaalfde in puntenkoers

PHOTO_NEWS
Moreno De Pauw is op het WK baanwielrennen in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines op de twaalfde plaats geëindigd in de puntenkoers. Het goud ging naar de Rus Artur Ershov. De Spanjaard Eloy Rovira Teruel pakte het zilver. Het podium werd vervolledigd door de Duitser Maximilian Beyer.

De Pauw nam een uitstekende start in de puntenkoers. Hij sprokkelde vrij snel twee punten en na een aanval met nog twee andere renners pakte hij de volle buit in de derde van zestien sprints. Daarmee verzamelde hij zeven punten, goed voor een tweede plaats.

Onze landgenoot bleef een opvallende wedstrijd rijden en pakte in de vijfde sprint drie punten. Daarmee kwam hij met tien punten aan de leiding in het klassement. Halfweg koers stond hij nog steeds op de tweede plaats, maar daarna zakte hij terug. Toen Cheung, Gough en Ershov iets over halfweg koers een ronde pakten, viel hij terug naar de achtste stek.

De Pauw kreeg het daarna moeilijk en kwam niet echt meer in de wedstrijd, die gedomineerd werd door de Rus Ershov, de Spanjaard Teruel, de Duitser Meyer en de Nieuw-Zeelander Rough. Het was uiteindelijk de Rus die het goud pakte met 31 punten, voor Teruel met 30 punten en Beyer met 29 punten.