Ga naar de mobiele website
^ Top

Montaguti sprint naar nipte zege in Ronde van de Alpen

kos
Matteo Montaguti heeft de vierde etappe van de Ronde van de Alpen op zijn naam geschreven. De Italiaan van AG2R was na 165,3 kilometer tussen Bolzano en Cles nipt sneller dan Thibaut Pinot (FDJ) en Rohan Dennis (BMC). Geraint Thomas (Sky) blijft leider.

De vroege vlucht kwam op naam van vijf renners: Stefano Pirazzi, Davide Villella, Simone Andreetta, Jérémy Roy en Kilian Frankiny. Het peloton liet begaan, de voorsprong kwam nooit boven de vier minuten. 

Op de beklimming van de Forcella di Brez brak de kopgroep en zagen we enkel nog Pirazzi, Frankiny en Villella vooraan. In het peloton met de favorieten probeerde Pinot Team Sky en leider Geraint Thomas even te ontwrichten, maar zonder succes. Vooraan was ook Villella weggevallen en daardoor bleven Pirazzi en Frankiny met twee over. In het peloton sprong Hubert Dupont weg, op zoek naar het leidersduo.

Dupont vocht voor wat hij waard was en sloot uiteindelijk aan bij Pirazzi en Frankiny in de laatste zes kilometer. Met 1:20 voorsprong leek de winnaar vooraan te zitten, maar het peloton stak nog een tandje bij. Net voor de vod van de slotkilometer werd het trio gegrepen. 

Een sprint, zonder echte sprinters vooraan, werd opgezet. Pinot begon als eerste, maar zag zich nog geremonteerd door Montaguti, die de derde overwinning van het seizoen voor AG2R meegraaide. Geraint Thomas behoudt zijn leiderstrui, al nadert Pinot wel tot op 13 seconden dankzij de bonificatieseconden van zijn tweede plaats.

De uitslag van en de stand na de vierde etappe in de Tour of the Alps

Uitslag:

1. Matteo Montaguti (Ita/AG2R) in 4u56:38

2. Thibaut Pinot (Fra) z.t.

3. Rohan Dennis (Aus)

4. Luis León Sánchez (Spa); 5. José Mendes (Por); 6. Damiano Caruso (Ita); 7. Larry Warbasse (VSt); 8. Iuri Filosi (Ita); 9. Matteo Busato (Ita); 10. Davide Villella (Spa). 

Stand:

1. Geraint Thomas (GBr/Team Sky) in 15u36:40

2. Thibaut Pinot (Fra) 0:13

3. Domenico Pozzovivo (Ita) 0:16

4. Michel Scarponi (Ita) 0:21; 5. Davide Formolo (Ita); 6. Mikel Landa (Spa) 0:36; 7. Hugh Carthy (GBr) 0:39; 8. Damiano Caruso (Ita) 0:42; 9. Pierre Rolland (Fra) 0:46; 10. Danilo Celano (Ita) 0:48.

Meer over



Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug