Moeder van slachtoffer Ullrich ontfermt zich nu geregeld over zijn kinderen

De brokstukken na het ongeval op 19 mei 2014.
AFP De brokstukken na het ongeval op 19 mei 2014.
Aan het zware ongeval dat Jan Ullrich veroorzaakte in mei 2014 in Zwitserland, houdt hij nu zowaar een kinderoppas aan over. De moeder van een van de slachtoffers ontfermt zich nu immers over Benno (4) en Toni (2).

In het Noord-Zwitserse Mitwall veroorzaakte de Duitse gewezen wielerheld met 1,4 promille in zijn bloed een zwaar ongeval. Met zijn Audi A6 lette hij, in de buurt van zijn woonplaats in Thurgau, niet op bij een kruispunt en reed hij in op een wachtende Citroën C3 om daarna ook een Alfa Romeo te rammen. Twee mensen raakten gewond bij dat ongeval, waarvan er één nog in het ouderlijk huis woonde en die Ullrich bezocht om zijn excuses aan te bieden.

Daarop stuurde de moeder van de jonge man hem een brief, waarin ze Ullrich vergaf om het aangedane leed. "Nu heb ik een heel goeie relatie met het slachtoffer. Zijn moeder werkt als een kinderoppas en heeft zelfs dikwijls onze kinderen onder haar hoede", zegt de Duitser in 'Blick'. Ullrich heeft die twee kinderen uit zijn huwelijk met Sara.

Ook de vrijdag door de Zwitserse procureur gevraagde straf, blijkt best mee te vallen: een straf met uitstel van 18 maanden en een boete van 9.700 euro.