Meurisse bouwt Belgisch feestje in Murcia: “Aankomst bekeken via Google Street View”

rv
Xandro Meurisse (Circus-Wanty Groupe Gobert) heeft de openingsetappe van de Ronde van Murcia op zijn naam gebracht. Hij toonde zich de sterkste van de vroege vlucht en haalde het na 177,6 km van Los Alcazares naar Caravaca de la Cruz voor de Canadees Adam De Vos (Rally Cycling) en de Tsjech Josef Cerny. Hij is meteen de eerste leider in deze tweedaagse.

In deze tweedaagse rittenkoers door Murcia koos een grote groep al snel het ruime sop. Het ging om Hector Carretero, Lennard Kämna, Nikita Stalnov, Jefferson Alveiro Cepeda, Jozef Cerny, Adam De Vos, Sergio Garcia, Thibault Guernalec, Xandro Meurisse en Antonio Soto. Aanvankelijk bleef de voorsprong binnen de perken, maar de beklimmingen onderweg lieten zich voelen en de vluchters werkten goed samen. Op 45 km van het eind telden ze nog steeds 10 minuten voorsprong op het peloton.

De winnaar zat vooraan en op tien km van het eind waagde Kämna zijn kans. Hij sloeg een klein gaatje. Stalnov dichtte het kloofje, de twee kwamen samen, het tempo stokte en de rest kwam terug. Op de slothelling was het Meurisse die het sterkste eindschot in de benen had en naar de zege snelde, goed voor zijn derde profzege na winst in de Druivenkoers in 2018 en een rit in de Vierdaagse van Duinkerke in 2016. 

Meurisse had aankomst bekeken via Google Street View: “Zege doet me geloven in mezelf”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Guy Van Severen

    Dikken proficiat !

  • Ludwig Janssens

    Was in de laatste tour ook al een van de beste belgen.Zeer goed renner. Blaast niet van de hoge toren.Er zijn van die zogenaamde zelfverklaarde goeie renners.Zoals het gezegde,verwar een grote mond niet met een groot........... Ja juist.