Mettepenningen niet bezorgd over toekomst met Sunweb

Jurgen Mettepenningen met zijn poulains Kevin Pauwels en Klaas Vantornout.
BELGA Jurgen Mettepenningen met zijn poulains Kevin Pauwels en Klaas Vantornout.
Manager Jurgen Mettepenningen van de veldritploeg Sunweb-Napoleon Games is ervan overtuigd dat het cosponsorschap van zijn hoofdsponsor Sunweb bij WorldTour-team Giant-Alpecin geen enkele invloed heeft op de verdere werking van zijn team.

"Sunweb heeft zich nu ook in het wegwielrennen geëngageerd en springt hiervoor op de kar van het Giant-Alpecin-team", geeft Jurgen Mettepenningen mee. "Ikzelf heb een contract tot eind 2015 met Sunweb om als hoofdsponsor bij mijn ploeg te fungeren. De beleidsmensen van de touroperator hebben al te kennen gegeven dat zij zeker een verlengstuk willen breien aan hun engagement naar de veldritploeg toe."

Bestaan niet in gedrang
Mettepenningen vervolgt zijn betoog: "Met mijn cosponsor Napoleon Games heb ik een verbintenis tot eind 2017. Het is niet zo dat het bestaan van mijn team nu in het gedrang komt omdat Sunweb zich ook op het wegwielrennen stort. Dit zijn twee verschillende werelden en ik heb alle begrip voor de strategie van het bedrijf. Na het veldrijden willen zij nu ook naambekendheid verwerven via het wegwielrennen."

Tweejarig contract
Eerder op de dag maakte Sunweb bekend vanaf 2015 cosponsor te worden van de Nederlands-Duitse wielerploeg Giant-Alpecin. De reisorganisatie tekende een tweejarig contract, met de intentie om de verbintenis na die periode te verlengen. Het team van Marcel Kittel en John Degenkolb gaat in 2015 onder een Duitse licentie rijden vanwege de komst van de Duitse sponsor Alpecin. De WorldTour-ploeg die in 2008 door huidig ploegbaas Iwan Spekenbrink werd opgericht, reed tot nog toe met een Nederlandse licentie en dit onder de naam Giant-Shimano.