Meteen raak voor Mathieu van der Poel: Nederlander wint in Turkije eerste koers van zijn wegseizoen

Photo News
Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft de eerste rit in de Ronde van Antalya meteen gewonnen. De 24-jarige Nederlandse kampioen op de weg was meteen de beste in de massasprint. Voor Van der Poel, die zonder grote verwachtingen naar Turkije was afgezakt, was het nog maar de eerste koers van zijn wegseizoen. Hij is vanzelfsprekend ook de eerste leider. “Maar het is niet echt een doel om die trui te verdedigen. We mikken eerder op nog een ritzege met de ploeg”, aldus Van der Poel na afloop.

De renners kregen een relatief makkelijke eerste rit voorgeschoteld. Vanaf de Köprülü Canyon, een populaire plek bij rafters, ging het over 141 kilometer richting het centrum van Antalya. Een korte etappe dus en ene James Fouché had er duidelijk wel zin in. In zijn eentje trok de 20-jarige Nieuw-Zeelander van TEAM WIGGINS op avontuur en hij hield stand tot zo’n veertig kilometer voor de finish.

De finale kon beginnen, maar na 111 kilometer kwam het tot een massale valpartij in het peloton. Gelukkig zonder erg, maar het tempo verdween wel uit de koers. Het peloton gunde de achterblijvers de tijd om terug te keren en daarna konden de ploegen aan de massasprint beginnen te denken. Die leek onafwendbaar.

Maarten van Trijp (Corendon-Circus) ging in het gewoel nog ongelukkig tegen de grond en de plannen van de ploeg van Van der Poel liepen zo toch wat in de war. De Nederland belandde vol op zijn gezicht, verloor verschillende tanden en verschijnt morgen niet meer aan de start van de tweede rit.  Maar ondanks de val van zijn ploegmaat, maakte de Nederlandse kampioen het in de buurt van de Middellandse Zee toch koeltjes af in de massasprint.

TLB

Van der Poel: “Liever nog voor ritzeges gaan dan voor het eindklassement”

Van der Poel schoot raak bij zijn eerste wegkoers. Voor de Nederlander was het ook zijn eerste koers met enkele nieuwe ploegmaats, zoals Stijn Devolder en Dries De Bondt. “Het was leuk”, reageerde Van der Poel na de aankomst. “Het was  inderdaad eerste keer dat ik met enkele nieuwe ploegmaats koerste. En die hebben sterk gereden om de boel te controleren en er een massasprint van te maken. De laatste vijf kilometers waren gekkenwerk. Maar op één of andere manier ben ik finaal dan toch bij twee ploegmaats geraakt, en zij hebben goed werk geleverd voor de sprint.”

Van der Poel zag zijn ploegmaat Maarten van Trijp stevig tegen de grond gaan, de Nederlander finishte wel nog, maar hij verschijnt morgen niet meer aan de start van rit 2.  “Het was ontzettend gevaarlijk onderweg. Waar mijn ploegmaat viel, viel het op zich nog wel mee. Maar door de wind waren er altijd wel vlagen van links naar rechts en hij is achter het wiel blijven haken. Ook op het einde was het gewoon gekkenwerk, heel gevaarlijk.”

“Ik haal hier sowieso wel vertrouwen uit. Oké, het is hier niet het allerbeste deelnemersveld en het was ook niet de langste rit, maar de mensen die hier zijn hebben toch ook hard gereden neem ik aan en zijn proberen die wedstrijd toch ook te winnen. Ik ging uit van eigen gevoel en vond dat er nog een redelijk goeie sprint in mijn benen zat. Dus ik ben wel tevreden.”

Mathieu van der Poel in Turkije.
TLB Mathieu van der Poel in Turkije.40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mike milan

  Als je tweede wordt na Trentin Europees kampioen ....32 wedstrijden wint op 34 en dan nog eens WK wordt,en top bent met de MTB;dan ben je een hele grote!!! En totaal gene dikke nekje hebt,mooi voetjes op de grond.Onbegrijpelijk van de azijnpissers hier.

 • Ronaldo vatrijp

  De appels zijn zuur voor Fanzio Muylle.

 • Rudy De Pauw

  geweldig.

 • SAM Bedfort

  Mensen die deze prestatie van MVDP in twijfel trekken als o nvoldoende. De andere renners zijn wegrenners. Bovendien heeft MVDP vorig jaar zilver behaald op het EK op de weg. Hebben jullie ook gezien met welke trui Mathieu rondrijdt? Voor sommigen is het nooit goed. Dat gelijk welke wegrenner dit eens presteert in het veld...

 • Joel Ricour

  Sterk! Ik ben fan van die gast.