Metamorfose bij Lotto-Soudal gaat verder: twaalf stafleden weg

 CEO John Lelangue.
Photo News CEO John Lelangue.
De staf van Lotto-Soudal ondergaat na 2019 een grondige metamorfose. Zo meldt Het Nieuwsblad dat de wielerploeg afscheid neemt van twaalf personeelsleden.

Eerder waren er nog al wijzigingen in de omkadering. Zo werd sportief manager Marc Sergeant gedegradeerd tot Senior Consultant, werden de verantwoordelijkheden van ploegleider Herman Frison teruggeschroefd en vertrok Bart Leysen, de andere ploegleider, naar Corendon-Circus. Maar het nieuwe bewind van Performance Manager Kevin De Weert en CEO John Lelangue heeft nog meer wijzigingen in de staf tot gevolg. Twee dokters, twee kinesitherapeuten, twee soigneurs, drie mecaniciens, een kok en twee leden van de communicatiedienst hebben de deur bij Lotto-Soudal intussen achter zich dichtgetrokken – de helft uit eigen beweging omdat ze zich niet konden verzoenen met de nieuwe gang van zaken, de helft werd ontslagen.

“Het is een normale gang van zaken dat er wijzigingen zijn in het personeelsbestand van een wielerploeg”, zei CEO John Lelangue in een reactie aan Het Nieuwsblad. “Je moet mee evolueren met je tijd. Bij ons primeert niet het individu, maar de ploeg. En iedereen is vrij om te werken waar hij wil.”
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Deville

  Zolang Wellens bij Lotto Soudal blijft of goed op zijn plaats gezet wordt zal de "ploeg" nooit goed draaien. Uitstekende renner, maar rijdt dikwijls tegen het ploegbelang of zelfs tegen zichzelf.

 • Patrick De Maeyer

  Lotto Soudal degradeert verder ja was te verwachten he nu moet Philip Gilbert de kastanjes uit het vuur halen en wellicht zijn er 12 moeten afvallen om Philip te betalen maar daar heb je wel een ploeg voor nodig en volgens mij ontbreekt die

 • FRANK WILLEMS

  We zullen wel zien , elke nieuwe manager die teveel verandert gaat op zijn gezicht ... mag al eens renners vallen al genoeg.

 • Remus Bogaert

  ik ben eens benieuwd hoeveel meer ze gaan winnen met het nieuw management... als je het beter weet moet je het ook bewijzen of er vallen nog meer koppen .

 • willem merken

  Toch vreemd dat er geen koppen rollen bij de hoogste top.