Met ook nog Quintana aan de start moet Vuelta wel vuurwerk geven

BELGA
De Ronde van Frankrijk is nog niet helemaal verteerd of de volgende grote hap staat al voor de deur: de Vuelta. Van 22 augustus tot 13 september gaan we op zoek naar een opvolger voor Alberto Contador en het wordt net als in 'La Grande Boucle' een clash der titanen. 'El Pistolero' zelf zal er niet bij zijn, maar dat geldt wel voor andere kleppers inclusief Nairo Quintana. Zijn team Movistar heeft via Twitter laten weten dat de 25-jarige Colombiaan present tekent.

Tourwinnaar Chris Froome verkeert nog 'in dubio', maar met Vincenzo Nibali, Joaquim Rodriguez en Tejay van Garderen staan al zeker drie grote kanonnen aan de start. Daar komt nu ook nog de nummer twee van de voorbije Ronde van Frankrijk bij. Quintana zal na 2012 en 2014 voor de derde keer de Vuelta rijden. Drie jaar geleden werd hij 36ste. Vorig jaar gaf de 'Witta Adelaar' op in de 11de etappe nadat hij bij een val een breuk in het rechterschouderblad had opgelopen.

Ook Valverde van partij
De gevleugelde klimmer zal in de Vuelta andermaal kunnen rekenen op de diensten van Alejandro Valverde, al valt het natuurlijk af te wachten in welke mate 'El Imbatido' zelf ambities heeft. De 35-jarige Spanjaard pakte in 2009 de eindzege en stond al zes keer op het podium. Bovendien heeft zijn derde plaats in de voorbije Tour zijn ambities nog kracht bijgezet.

Aftrappen met ploegenchrono
De 70ste Ronde van Spanje begint op zaterdag 22/8 met een ploegentijdrit over 7,4 kilometer van Puerto Banus naar Marbella in het zuidelijke Andalusië. Eindigen doen we op zondag 13 september in hoofdstad Madrid.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA