Met het hoofd al bij de volgende doelen: Evenepoel gaat na Tirreno de lange Giro-tijdrit verkennen

Photo News
De Giro-ambities van Remco Evenepoel krijgen na zijn tijdrit- en eindwinst in de Ronde van Algarve steeds meer vorm. Onze 20-jarige landgenoot mikt begin mei op de roze trui in de proloog en een knappe prestatie tegen de klok.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Voor wie Remco Evenepoel weer in actie wil zien, is het wachten tot 11 maart. Dan staat onze landgenoot aan de start van de Tirreno-Adriatico. De Italiaanse rittenkoers belooft een nieuwe stap te worden in het haast niet te stuiten ontwikkelingsproces van de renner uit Schepdaal. De Tirreno is WorldTour en dat zal ervoor zorgen dat het niveau nog een stukje hoger zal liggen dan in de Ronde van Algarve. 

Evenepoel wil de Tirreno op dezelfde manier aanpakken als de Ronde van Algarve. Hij wil volgen op de aankomsten bergop, uitpakken waar mogelijk en mikken op de slottijdrit in San Benedetto del Trono. Daarna gaat het richting Ardennen en de Giro. De eerste échte hoofddoelen van het seizoen voor Evenepoel. En daar wil hij de komende weken al voor investeren. 

Onze landgenoot gaat na Tirreno-Adriatico immers op hoogtestage als voorbereiding op Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Italië. Tussendoor zal hij ook de lange tijdrit (33,7 km) in de Giro (etappe 14 naar Valdobbiadene) verkennen. "De openingstijdrit in Boedapest (8,6 km) ga ik niet apart verkennen", zegt hij. "Dat doe ik in de dagen voor de start. En de slottijdrit (16,5 km) zal iets voor de dag zelf zijn." 

Photo News

Bekijk hier: HLN en VTM pakken uit met een exclusieve docureeks over wielerfenomeen Remco Evenepoel (20). In ‘Ik ben Remco’ krijgt de digitale HLN-abonnee elke maand een unieke blik achter de schermen. Zijn voorbereidingen, koersen, de steun van zijn familie en de obstakels die hij op zijn succespad treft: alles komt aan bod. Met de Giro en Olympische Spelen als climaxen.

Photo News
Photo News

Fiets je zelf graag mee? Schrijf je nu in voor het online wielerspel De Gouden Klassiekers en win 7.000 euro. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Greet Dendas

  Aan beroepsernst heeft hij niets te kort,doe zo verder remco

 • eric maier

  Grote kans dat de Tirreno niet door gaat, en de Giro kan ook weleens een jaar geschorst worden als de toestand in vooral noord italie verder uitbreid. Ik schat de kans 50% in op dit moment zelf. De organisaties zijn nu al ongerust en beraden reeds over eventuele maatregelen.

 • Marcel Bontinck

  Ik zou wegblijven in Italie.

 • Louis Meeus

  De Giro gaat niet door.