Mathieu van der Poel moet passen voor de Omloop: de Nederlander heeft griep en hoge koorts

Photo News
Geen Mathieu van der Poel in de Omloop. De Nederlander moet door griep en hoge koorts passen voor de opener van het klassieke wielerseizoen. Ook Sacha Modolo en Oscar Riesebeek moeten noodgedwongen afhaken bij Alpecin-Fenix.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Mathieu van der Poel zal zaterdag niet aan de start verschijnen van de Omloop. Van der Poel keerde met ziektesymptonen terug van de Volta Oa Algarve en is sinds de nacht van woensdag op donderdag geveld door griep en hoge koorts. Hoelang Mathieu van der Poel aan de kant zal staan is niet duidelijk, ook de geplande verkenning van de Ronde van Vlaanderen volgende week maandag komt mogelijks in gedrang. Ook Sacha Modolo komt door griep niet aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne. Oscar Riesebeek staat aan de kant met een enkelblessure.

In de selectie voor de Omloop wordt Van der Poel vervangen door Floris De Tier, vorige week nog winnaar van het bergklassement in de Ruta del Sol. Dries De Bondt neemt de plaats in van Sacha Modolo voor Kuurne-Brussel-Kuurne, Roy Jans vervangt dan weer Oscar Riesebeek.

Selectie Omloop: Floris De Tier – Petr Vakoc – Dries De Bondt – Kristian Sbragali – Senne Leysen – Otto Vergaerde – Scott Thwaites

Selectie Kuurne-Brussel-Kuurne: Tim Merlier – Jonas Rickaert – Dries De Bondt – Kristian Sbaragli – Roy Jans – Otto Vergaerde – Alexander Krieger

Nog 2 keer slapen! En dan begint eindelijk het klassieke voorjaar, en natuurlijk ook een nieuw seizoen van de Gouden Klassiekers. Vanaf de Omloop tot Luik-Bastenaken-Luik, dankzij Het Laatste Nieuws en hln.be kan je weer prachtige prijzen winnen. Hoe je dat doet, lees je op deze pagina. Veel plezier en succes!

Photo News9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick huwel

  Corona? of onschuldige griep?

 • Gasparelli Schouwaerts

  Spoedig herstel Matje

 • sylvain roobaert

  Spijtig , vlug opnieuw terug Mathieu

 • Jan Timmermans

  Beterschap Matje.

 • Luc De zutter

  Snel beterschap Mathieu