Mathieu van der Poel eigent zich geen hoofdrol toe, maar tipt wel Evenepoel: “Als Remco gaat, zal het alle hens aan dek zijn”

Mathieu van der Poel ziet zichzelf niet vooraan eindigen morgen.
Photo News Mathieu van der Poel ziet zichzelf niet vooraan eindigen morgen.
“Als Remco gaat zal het alle hens aan dek zijn.” Duidelijke taal van Mathieu van der Poel (25) in aanloop naar de Ronde van Lombardije van vandaag. Van der Poel start met weinig ambities aan het tweede Monument van het seizoen: “De koers is hoe dan ook te lastig voor mij.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Woensdag werd Mathieu van der Poel derde in de Gran Piemonte, een Italiaanse klimkoers. Een goed resultaat voor Van der Poel: “Het was wel leuk om terug een finale te rijden, vooral die slotklim was voor mijn doen heel goed, omdat er toch wel wat klimmers vooraan zaten. Ik ben daar heel diep moeten gaan, maar het was zeker niet slecht.”

Het zal een heel eerlijke koers worden.

Mathieu van der Poel

Zaterdag ziet Van der Poel minder kansen om goed te scoren. “Als ik het parcours bekijk is de Ronde van Lombardije hoe dan ook wat te lastig voor mij. Er staan heel wat betere klimmers aan de start. Ik kijk er wel naar uit om hem eens te rijden en om de betere klimmers in onze ploeg te brengen waar ze moeten zijn”, is de Nederlandse kopman van Alpecin-Fenix nuchter. “Het zal me sowieso wel beter maken met het oog op de klassieke wedstrijden later op het seizoen.”

De Muro di Sormano is een van de scherprechters in de finale van de wedstrijd. De klim haalt percentages tot 25%. Op de top is het nog vijftig kilometer tot de finish in Como. “Die lijkt me toch wat te hoog gegrepen voor mij. Dat is echt een hele lastige. We hebben in onze ploeg wel mannen die dat beter aan kunnen, het zal doel zijn om hen in de top 10 te krijgen. Als ik het parcours bekijk zal het een heel eerlijke koers worden”, aldus Van der Poel. 

Evenepoel

Op de vraag of Evenepoel zaterdag z’n eerste Monument op z'n naam schrijft hoeft Van der Poel niet lang na te denken: “Ik denk wel dat hij wint. Het zal sowieso van een klimmer moeten komen, misschien Mollema, het zal afwachten worden. Maar als Remco gaat zal het alle hens aan dek worden.”

Lees ook:

Johan Museeuw verkent finale Ronde van Lombardije: “Ja, Remco Evenepoel gaat winnen”

10 weetjes over Ronde van Lombardije: symbolische zege Evenepoel en vijf op vijf voor België?

Van der Poel en Evenepoel eerder op het seizoen.
Photo News Van der Poel en Evenepoel eerder op het seizoen.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrick isenborghs

  Freddy je kunt het seizoen van VDP niet vergelijken met andere renners .Die rijd 11 maand wedstrijden op topnivau. Het enige wat hij doet is zich er specifiek op toeleggen op bepaalde wedstrijden om daar 100 perc te zijn. De wedstrijden die hij nu al gereden heeft waren allemaal wedstrijden waar hij voor het eerst aan de start stond .Zijn grote doelen dit jaar op de weg zijn de RVV en PR en wees er maar zeker van dat ze er dan veel werk gaan aan gaan hebben

 • Freddy van Puymbrouck

  Ik zie een minder ontspannen Mathieu, dat onbezorgde speelse zie ik op dit moment totaal niet.In het veld was hij natuurlijk 2 maten te groot voor de rest.Ook op de weg is vdPoel een topper al komt het er op dit moment niet helemaal uit.Dat zijn eeuwige rivaal van Aert momenteel super is helpt ook niet echt.Toch denk ik dat Mathieu er gaat staan in zijn koersen!.

 • Bernd Vaes

  De koers moet nog gereden worden. Geen gejuich op voorhand!

 • Gino Denil

  Met Remco in het peleton is het alvast gemakkelijker om zonder schaamte te verliezen. En de prestatie wordt een pak groter als je toch wint.

 • LEEN Floin

  Je kan niet meer dan je best doen Mathieu ! Maar ik duim en hoop toch op jou !