Marcel Kittel kijkt reikhalzend uit naar massasprints in ZLM Toer

PHOTO_NEWS
Marcel Kittel is één van de publiekstrekkers in de Ster ZLM Toer. De snelle Duitser zoekt bevestiging in de Nederlandse rittenkoers na een lange periode van inactiviteit door ziekte. Zondag won hij de pelotonsprint om de zesde plaats in de Rund um Köln waar onze Tom Boonen won. In de Ster ZLM Toer wil hij de conditie en sprint verder op punt stellen.

De 27-jarige renner van Giant-Alpecin was kort van stof na afloop van zijn proloog waar hij trouwens een sterke tijd (7'42") neerzette in een discipline die nochtans de zijne niet is. "Ik voel me goed", sprak hij na afloop. "Veel heb ik daar niet over te zeggen. Dit is mijn voorlaatste afspraak voor de Tour. Zondag was er , nu is er Ster ZLM Toer, daarna volgt nog het Duits kampioenschap. Hier wil ik me verder concentreren op sterker en beter worden. Ik voelde me al goed in Rund um Köln, ik wil hier graag dat zelfde goed gevoel ervaren op de fiets. Dat is waar ik naar zoek."

Virus verpest voorjaar
Kittel was na een virus dat hij opliep in de Tour Down Under lange tijd buiten strijd. Pas in de World Ports Classic maakte hij een geslaagde rentree, daarna ging het richting de Sierra Nevada voor een trainingskamp van bijna drie weken op grote hoogte. Nu stoomt hij zich klaar voor de Tour. Pas na de Ster ZLM Toer wordt beslist of de rappe Duitser klaar is voor deelname. "Ik zoek hier verder naar dat goede gevoel", besloot Kittel. "Ik zie hier twee of drie sprintmogelijkheden. Het wordt een harde koers en het wordt een uitdaging de komende dagen. Ik kijk vooruit en wil me concentreren op de sprints."

TDW
TDW
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS