Exclusief voor abonnees

Marc Sergeant (Lotto-Soudal) blikt terug op 2018: “Mooie momenten, geen mooi jaar”

Marc Sergeant.
Photo News Marc Sergeant.
«Mooie momenten», beleefde sportief manager Marc Sergeant (59) met Lotto-Soudal in 2018. «Maar daarom kan het nog geen mooi jaar worden genoemd.» De leemten moeten eruit, in 2019. Zeker nu topsprinter Caleb Ewan aan boord werd gehesen. «Met hem kunnen we Milaan-Sanremo winnen.»

5,5/10, evalueert wielermagazine ‘ProCycling’ jullie afgelopen seizoen.

«Streng, vind ik. Je moet alles in het juiste perspectief plaatsen. We wonnen met Benoot toch op magistrale wijze de Strade Bianche. Ritten in de Giro en ­de Vuelta met Wellens en Wallays. De ­Europese tijdrittitel met Campenaerts. Bergtruien in Parijs-Nice en Vuelta met De Gendt, die daar twee WorldTour­zeges aan toevoegde. En dan speelden we Greipel nog twee maanden kwijt wegens blessure. Voor de Kristallen Fiets telden we liefst vier genomineerden, inclusief de laureaat. En als je ook onze successen in onder meer de Ruta del Sol, Ronde van België en Ronde van Wallonië doorrekent naar het nieuwe mondiale ploegenklassement (kaderend in de hervormingsplannen van de UCI, voortaan kunnen in álle koersen – niet enkel WorldTour – punten worden gescoord, red.), zal je merken dat het nog zó slecht niet is geweest.»

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddy Gillis

    Idd Daniel ik sluit me aan bij jou mening, omdat Marc talent had als goeie renner betekent wel niet dat hij managers skills heeft dat is meermaals gebleken. Gelukkig voor hem heeft hij sterke sponsor

  • Daniel Pysson

    Wat Lotto ook nodig heeft is iemand met haar op zijn tanden.Mark, je bent te soft voor deze job.Sorry.