Manager van Roompot snapt niet waarom Van Aert niet bij ploeg wil blijven: "Hij zou zijn contract tot eind 2019 respecteren"

Van Aert, met twee Roompot-renners rond zich.
Photo News Van Aert, met twee Roompot-renners rond zich.
Neen: de fusie van Roompot met Sniper Cycling staat of valt niet met Wout van Aert. En ja: bij Roompot zouden ze niets liever willen dan dat Van Aert in 2019 gewoon zijn contract bij Sniper uitdient. Waarom de renner daar anders over denkt, daar zegt ­Michael Zijlaard, manager bij Roompot, niets van te begrijpen.

Komende vrijdag volgt een nieuwe aflevering in het verhaal Wout van Aert-Nick Nuyens. Dan heeft Nuyens een gesprek met Jef Van den Bosch, manager van Van Aert, over de toekomst van de drievoudige wereldkampioen veldrijden. Van Aert wil weggaan, Nuyens wil dat zijn renner zijn contract respecteert. De twee posities lijken niet te verzoenen.

Michael Zijlaard staat erbij en kijkt ernaar. Zijlaard is manager van wielerploeg Roompot. Na onderhandelingen die ongeveer een week hebben geduurd, zette hij vorige week het licht op groen om van twee ploegen één te maken en Roompot met Sniper Cycling te laten versmelten. Anders gezegd: Roompot wordt in 2019 hoofdsponsor van de ploeg van Nick Nuyens en dus ook van Wout van Aert.

Photo News

Interessante renner

Maar dat ziet Van Aert niet zitten, er is heel wat om te doen. Van Aert voelt zich miskend en gebruikt. Zijn weigering om volgend jaar voor Roompot te rijden is categoriek. Zijlaard zegt de commotie niet te begrijpen. "Wij zagen dat heel positief in."

Dat de fusie niet staat of valt met de aanwezigheid van Van Aert, zegt de Nederlander. "Als het enkel om hem te doen was geweest, dan had ik Roompot geadviseerd om een privésponsoring met Wout aan te gaan. Hij is natuurlijk een heel interessante renner. Erg belangrijk voor een ploeg als de onze, die het moeilijk heeft om te overleven. Kijk naar wat andere procontinentale ploegen doen: Fortuneo heeft Barguil en haalt nu ook Greipel, Direct Energy heeft Terpstra aangetrokken. Dat is allemaal erg belangrijk om bij organisatoren de deelname aan grote wedstrijden af te dwingen. Om dezelfde reden is Van Aert ook voor ons erg interessant."

Waarom de renner niet wil blijven, snapt Zijlaard niet. "Enkele weken geleden heb ik toch in de Belgische kranten gelezen dat Wout niet wenste in te gaan op een voorstel tot contractverlenging bij Nick Nuyens, maar dat hij wel zijn contract tot het einde van 2019 zou respecteren. Ik ben er in de gesprekken met Nick Nuyens en Chris Compagnie niet van uitgegaan dat er hierover discussie zou ontstaan. Ik ken de beweegredenen van Wout niet."

BELGA

Contact gezocht

Dat hij al een paar keer contact heeft gezocht met Van Aert, zegt Zijlaard. Vergeefs. "Ik snap het wel, dat hij met ons niet wil praten. Wij zijn voorlopig geen partij in dit verhaal. Ik hoop op een volwassen gesprek vrijdag."

Wat doet Van Aert ook, als het toch tot een contractbreuk komt? Zijn nieuwe overeenkomst met de Nederlandse warenhuisketen Jumbo gaat pas in op 1 januari 2020. In 2019 wil Jumbo een reeks winkels in Vlaanderen openen. Kan Van Aert dan al voor die ploeg rijden? En is zij desnoods bereid om de contractbreuk van Van Aert te betalen?
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  We zitten met een Rabobank scenari. Nuyens heeft de verplichting nieuwe contracten op te maken bij een fusie - dit volgens UCI reglement, alsook bij wetgeving CAO Belgie (sniper is Belgisch). dwz dat alle personeel vrij is te beslissen mee te gaan of niet. Roompot zal ook met Van Aert weinig wildcards krijgen, te weinig punten. Dit kan ook MVDP overkomen.

 • Herold laarhoven

  Nuyens heeft hier een fout gemaakt......marcus, die belg is de dader

 • marcus bastiaensens

  Roompot wil van aert voor zijn actueel loon laten rijden welk niet in verhouding staat met roompot's voordeel dat de ploeg op iedere grote koers zal worden uitgenodigd juist omwille van van aert. Mediawaarde is geld. Hollanders denken nog steeds dat wij naief zijn hier.

 • Guido Verhoeven

  Wat een gezeik! Had beter bij de les moeten zijn, zoals dat ook in de koers vaak gebeurd. Mathieu is dan toch wel honderd keer slimmer!

 • Dirk Van Den Bossche

  Ik denk dat gert iets uit zijn duim zuigt, zonder te weten wie Wout echt is . Super kerel die voor iedereen tijd neemt voor een selfie.