Mama Evenepoel zielsgelukkig met eerste profzege van haar zoon: “Hier moest ik gewoon bij zijn”

Mama Evenepoel met de winnaar.
RV Mama Evenepoel met de winnaar.

Zoen, knuffel en... de onvermijdelijke tranen. Zielsgelukkig was mama Agna met de eerste profzege van haar zoon. Op vraag van hem liet ze haar kapperszaak in Schepdaal twee dagen voor wat ze is. “Al heel ons leven vormen we één team, (pa) Patrick, Remco en ik. We steunen elkaar, in goeie en kwade dagen. Het zou wel héél jammer zijn mocht ik er hier, zo dicht bij huis, niet bij zijn geweest. Ook al zijn dit voor mij bijzonder stressvolle momenten. Ik durf al eens te panikeren. Patrick ziet en beleeft dat anders. Hij heeft zelf gekoerst. Wéét wat het inhoudt. (lacht) En houdt me dus in toom. ‘Rustig, alles komt goed’.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het kwám goed, gisteren. En dat deed iets met een moederhart. “Ik ben zo blij voor hem. Hij keek hier ongelooflijk naar uit. Dit is het resultaat van hard werk. Pas op: het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Remco beleeft ook moeilijke momenten. Maar die bijt hij door. Met zijn kenmerkende mentale kracht. En met de steun van een hele ploeg. Formidabel, hoe hij bij Deceuninck-Quick.Step wordt begeleid en omringd. ‘Is het niet te vroeg?’, heb ik Patrick Lefevere al vaak gevraagd. ‘Zo’n klein ‘manneke’, gaat dat wel lukken? En dit. En dat. Typische moeder-reactie, zeker? Maar... ja, dus. Het lukt. Zoals Patrick me op het hart drukte. En zo snel dan nog. Echt verbazend.” Vandaag roept opnieuw de plicht. “Jammer genoeg. Maar hey, als Remco zijn job doet, moet ik dat ook doen. (lacht) Ik volg het wel vanachter de haardroger, in het salon. Zondag, in Beringen, ben ik er weer bij.” 

Photo News
BELGA
BELGA3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • rik cappelle

    Welke mama zou niet fier zijn ? Mooi.

  • Willem Kempenaers

    3? Remco en Wout , dat zijn er 2. MVDP is geen Vlaming! Chauvinisme moet in de sport!!!!

  • wim rooyakkers

    Met 3 super talenten gaan we nog veel mooie momenten beleven in de sport ,hopelijk blijft chauvinisme van menig fan achterwege.