Mag Nederland dromen van Tourpodium? "Sta er goed voor, maar verschillen zijn klein"

Photo News
Robert Gesink is er door een noodlottige crash in de Ronde van Zwitserland niet bij en dus torst Bauke Mollema de Nederlandse wielerhoop. Te veel druk? Niks van, de berggeit uit Groningen lijkt bezig aan de Tour van zijn leven. Over halfweg prijkt hij op een hoopgevende vijfde plaats op amper 56 seconden van Chris Froome. De 29-jarige Mollema beseft dat hij een uitgelezen kans krijgt om te scoren, maar blijft nuchter. Zeker met de Mont Ventoux op het programma van de dag.

Een onthoofde Mont Ventoux, dat moet het voor sommigen dus makkelijker maken om overeind te blijven op de 'Reus van de Provence'. Maar Mollema denkt niet dat het een rustige bergtocht wordt richting de aankomst in Chalet Reynard. "Misschien zijn de verschillen straks net groter want de finish ligt meteen na het steilste deel van de klim", vertelde de kopman van Trek-Segafredo aan de NOS. "Er is geen kans meer om terug te keren in de laatste kilometers en net daar wordt het wat vlakker."

Kans in finale
Snel en hard, dat is wat Mollema van de beklimming verwacht. "Er liggen onderweg weinig obstakels dus iedereen begint behoorlijk fris aan de col. Ik verwacht dat Sky en Movistar vanaf de start vol gaan vlammen. Als in de laatste kilometers alles uit elkaar ligt, kan ik misschien wel mijn kans grijpen." De Nederlander ziet zijn Tour voorspoedig voorlopen, in Andorra trok hij zelfs in de aanval. "Ik sta er uitstekend voor, maar de verschillen zijn beperkt. De rit van vandaag en de tijdrit van morgen worden belangrijke afspraken. Daarna zullen de verschillen in de stand een pak groter zijn."

ANP
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News