Exclusief voor abonnees

Machtswissel in de koers: nieuwe, jonge generatie is opgestaan

Alaphilippe, Van der Poel en Tim Wellens.
BELGA Alaphilippe, Van der Poel en Tim Wellens.
We weten nu welke kant het de komende jaren uitgaat met de Waalse Pijl. Wie wil winnen, moet Julian Alaphilippe kloppen. Bjorg Lambrecht, vierde, vraagt nog om een jaar of twee geduld. Hij was gisteren de nieuwe beste Belg.

Alejandro Valverde: vijf keer. Davide Rebellin: drie. Laurent Jalabert won er twee en nu doet Julian Alaphilippe even goed als zijn landgenoot op het einde van de vorige eeuw. Winnaars van de Waalse Pijl doen het in reeksjes. Alejandro Valverde was niet te stoppen van 2014 tot 2017, maar toen - in 2018 - riep Alaphilippe hem een halt toe. En nu weer.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Louis Meeus

    En waar is Remco?

  • Bart Vanderbruggen

    Er is inderdaad wat beweging, maar om dan ineens te roepen van 'Merckxiaans', vind ik er wel heel ver over. Die vergelijking gaat op die leeftijd helemaal niet op (VDPoel is al 24, toen had Merckx al een halve carrière achter zich met een veelvoud aan overwinningen). Dit doet wel niks af aan de topprestatie van VDPoel in de Amstel.