Lotto Soudal wil in Giro mager voorjaar doorspoelen en doet dat met rittenkaper André Greipel als speerpunt

EPA
Een klassiek voorjaar zonder grote vis(vangst) en dus wil Lotto Soudal straks zeker scoren in de Ronde van Italië. De Belgische WorldTourformatie loste vandaag via Twitter de negen namen die voor ritsucces(sen) moeten zorgen in de Giro. Speerpunt is alvast 'good old' André Greipel.

De 34-jarige Duitse sprintbom pikte vorig jaar drie ritten mee en mag zich ook van 5 tot 28 mei uitleven op Italiaanse bodem. Met Maxime Monfort, Sean De Bie, Bart De Clercq en Jasper De Buyst krijgt 'De Gorilla' vier Belgen mee in steun. Daarnaast staan ook de Deen Lars Bak, de Nederlander Moreno Hofland, de Australiër Adam Hansen en de Pool Tomasz Marczynski.

Eén ding is alvast duidelijk: Lotto mikt niet enkel op de massasprints, ook bergop wil het een goed figuur slaan. Bart De Clercq en Maxime Monfort lijken daarvoor de aangewezen pionnen. De Clercq (30) is toe aan zijn derde Giro, "na een pauze van vier jaar". In 2011 won hij als neoprof de zesde rit met aankomst in Montevergine di Mercogliano.

Met Ardennees Maxime Monfort (34), toe aan zijn vijfde Ronde van Italië, verschijnt er nog een Belgische klimmer aan de start. "De voorbije jaren eindigde Maxime telkens in de top vijftien van het eindklassement: veertiende in 2014, elfde in 2015 en vijftiende in 2016", aldus Lotto Soudal.