Lotto Soudal versterkt zich met Lawrence Naesen - Gogl verlengt bij Trek-Segafredo

TDW
Lawrence Naesen rijdt de komende twee jaar voor Lotto Soudal. Dat heeft de wielerploeg vandaag bekendgemaakt. Lawrence is de jongere broer van Belgisch kampioen Oliver Naesen (AG2R). "Mijn droom om op het hoogste niveau te rijden komt nu uit", reageerde de 25-jarige Naesen, die dit seizoen actief is bij WB Veranclassic Aqua Protect.

"Volgend seizoen zal ik enorm veel kunnen bijleren in wedstrijden van het hoogste niveau", vervolgde Naesen. "De voorbije jaren heb ik grote stappen gezet en ik wil blijven werken om nog meer progressie te boeken. Het is een motivatie om Oliver te evenaren en zelfs beter te doen. Voor de kijkers is het fijn dat we tegen elkaar kunnen strijden."

"Lawrence koerst nog niet zo lang, maar hij heeft al blijk gegeven van lef en durf", verklaarde sportief manager Marc Sergeant. "We hopen dat hij voor een goede schwung kan zorgen binnen de ploeg. Uiteraard geven we Lawrence de nodige tijd om verder te groeien, hij heeft de capaciteiten om een volwaardige WorldTour-renner te worden."

Naesen, die nog maar vijf jaar koerst, eindigde afgelopen juni op de derde plaats in Ride Bruges, na Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Hij schreef dit jaar ook drie nationale wedstrijden op zijn naam. 

Michael Gogl verlengt bij Trek-Segafredo
Ook bij Trek-Segafredo was vandaag positief nieuws te rapen. De formatie van landgenoot Jasper Stuyven maakte de contractverlenging van de Pool Michael Gogl bekend. De 23-jarige renner tekende bij tot en met 2019.

"Ik heb dit jaar mijn eerste klassieke campagne in de Ardennen afgewerkt en ik blik er tevreden op terug. Na mijn achtste plek in de Amstel geloof ik erin dat de Ardense klassiekers mijn ding kunnen worden. De volgende jaren hoop ik er nog beter te scoren. Daarvoor ga ik hard werken", zegt Gogl, die in Luik-Bastenaken-Luik 26e werd en deze zomer debuteerde in de Tour. De Oostenrijker had bij Trek-Segafredo nog een doorlopende verbintenis tot eind 2018.

TDW