Lotto-Soudal verkent parcours met zeven renners

PHOTO_NEWS
Lotto-Soudal heeft vandaag met zeven renners het parcours van de Omloop verkend, vanaf de Valkenberg tot enkele kilometers voor de finish. Sportdirecteur Herman Frison nam tijdens de verkenning meermaals foto's van enkele cruciale punten in de openingsklassieker.

"Dit is altijd handig voor jongens die vandaag de verkenning niet meemaakten, zoals Marcel Sieberg", aldus Frison. "Zo kunnen we hen aan de hand van die foto's of een filmpje laten zien waar de cruciale punten in de wedstrijd zich bevinden. Volgens mij liggen die punten aan de Kruisberg en de Eikenberg. Ginds wordt een eerste balans opgemaakt. Maar dat is niet nieuw, dat is al enkele jaren het geval."

Wind
"Zaterdag zal de wind ook een bepalende rol spelen. De verkenning leerde ons dat het parcours er heel modderig bij ligt. Er was ook her en der bedrijvigheid van diverse landbouwers op hun velden. Zo'n verkenning is altijd mooi meegenomen. We werkten de verkenning af met zeven renners: Jürgen Roelandts, Jens Debusschere, Tiesj Benoot, Stig Broeckx, Sean De Bie, Gert Dockx en Kris Boeckmans. Laatstgenoemde is eerste reserve voor de Omloop. Ik hoop dat wij zaterdag en zondag een vooraanstaande rol kunnen spelen in het openingsweekend. De ploeg is er volgens mij zeker klaar voor."

BELGA
PHOTO_NEWS