Lotto Soudal pakt uit met verrassing in aanloop naar rittenkoers Parijs-Nice

Twitter Lotto Soudal
Parijs-Nice is in aantocht en zoek in de Franse rittenkoers vooral niet naar het rode plunje van Lotto Soudal. De WorldTourformatie van Marc Sergeant neemt wel deel aan de 'Koers naar de Zon', maar doet dat net als vorig jaar in een speciale outfit en onder een andere naam.

Lotto Soudal zal in Parijs-Nice, vorig jaar gewonnen door de Brit Geraint Thomas van Team Sky, als Lotto Fix ALL rondfietsen. Fix ALL is een product van hoofdsponsor Soudal en is bedoeld voor lijm- en voegtoepassingen. Rood-wit wordt dus blauw-wit voor de Fransman Tony Gallopin en co.

"Hopen op nieuw sportief succes"
"Een wielerteam mag één keer per jaar met een aangepast shirt rijden en net als vorig jaar willen we daar gebruik van maken om Fix ALL in de kijker te zetten. Fix ALL is onze polyvalente lijmkit die kan gebruikt worden voor talloze toepassingen. Fix ALL is op de markt in heel wat wielerminnende landen waar Lotto Soudal doorheen het jaar koerst. Uiteraard zal de deelname van Lotto Fix ALL aan Parijs-Nice voor de nodige publiciteit zorgen tijdens de uitzendingen, daarnaast voeren we ook een online campagne met onder andere een leuk filmpje. Vorig jaar zette Tim Wellens de kers op de taart met zijn winst in de slotetappe in Nice, we hopen bij Soudal natuurlijk op nieuw sportief succes in de Lotto Fix ALL-outfit", klinkt het in een persbericht.

Aangepaste fietsen
Bij een andere outfit hoort trouwens ook een aangepaste fiets: Ridley Bikes zorgde speciaal voor de Lotto Fix ALL-campagne in Parijs-Nice voor een aangepast design. "Toen we vernamen dat Lotto Soudal als Lotto Fix ALL Parijs-Nice zou rijden hebben we niet getwijfeld om een aangepast design te voorzien. Dankzij onze lakkerij in België konden we heel kort op de bal spelen en in zes weken tijd de nieuwe kaders afleveren. We hebben besloten om dit kader als limited edition op de markt te brengen", zegt Jochim Aerts, de CEO van Ridley Bikes.

Getty Images
Photo News
Getty Images
Photo News
BELGA