Lotto-Soudal met vier Belgen naar Australië voor Tour Down Under

Thomas De Gendt
BELGA Thomas De Gendt
Lotto-Soudal trekt begin volgend jaar met de Belgen Thomas De Gendt, Kenny Dehaes, Gert Dockx en Boris Vallée naar Australië om er deel te nemen aan de Tour Down Under (20-25 januari), de eerste WorldTour-wedstrijd van het nieuwe wielerseizoen. Dat maakte Lotto-Soudal vandaag bekend.

Naast de vier Belgen zitten ook de Deen Lars Bak, de Australiër Adam Hansen en de Nieuw-Zeelander Greg Henderson in de selectie van de WorldTour-formatie. Hansen pakte er in de vorige editie nog de bergtrui. Thomas De Gendt, nieuwkomer bij Lotto-Soudal, neemt al voor de vierde keer deel aan de Tour Down Under. André Greipel is er deze keer niet bij.

"We zijn verheugd opnieuw naar Australië te trekken voor de Tour Down Under om onze nieuwe hoofdsponsor te introduceren bij de fans en om de sterkte van ons team te tonen", vertelde sportdirecteur Herman Frison. "We mikken op een goed algemeen klassement: dat kan met meerdere renners, ze hebben allemaal de kwaliteiten om hun stempel te drukken op de race."

Selectie:
Lars Bak (Den), Thomas De Gendt (Bel), Kenny Dehaes (Bel), Gert Dockx (Bel), Adam Hansen (Aus), Greg Henderson (NZl) en Boris Vallée (Bel)

Sportdirecteur: Herman Frison (Bel)